Ηράκλειο: Το επικίνδυνο “αέριο του γέλιου” επέστρεψε!

Το “αέριο του γέλιου”, η νέα επικίνδυνη “μόδα” που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια σαν ναρκωτικό, επέστρεψε στην Κρήτη, καθώς στη Χερσόνησο, εκεί που πριν από ένα χρόνο κινδύνευσε μια Βρετανή τουρίστρια, συνελήφθη ένας 20χρονος για παράνομη πώληση συσκευασιών. Κατασχέθηκαν  43 αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου, πληθώρα μπαλονιών και άλλων αντικειμένων.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται:

Συνελήφθη χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 20χρονος αλλοδαπός για  παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 20χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος φιαλλίδια-αμπούλες  και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 43 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
  • 2 μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση,
  • 4 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια,
  • 200 μπαλόνια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τι είναι το «αέριο γέλιου»

Το |αέριο του γέλιου” ήλθε για να αντικαταστήσει τα παράνομα ναρκωτικά στα κλαμπ και τους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας καθώς μερικές εισπνοές από υποξείδιο του αζώτου προκαλεί μία αυτόματη ευθυμία και γέλιο.

Ο «χρήστης» αφού το εισπνεύσει, αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί