Σχολή αρτοποιίας από τις Τεχνικές Σχολές ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου τους στην τοπική αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία οδηγεί η νέα  στρατηγική συνεργασία που εγκαινιάζουν σήμερα οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, η μεγαλύτερη κρητική επιχείρηση στον τομέα των Αλεύρων.

 

Στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στην Ν. Αλικαρνασσό, όπου πραγματοποιούνται ετησίως δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργήθηκε, με τη σύμπραξη των Μύλων Κρήτης ένας σύγχρονος, πλήρως εξοπλισμένος χώρος για την εκπαίδευση νέων αρτοποιών και την παρασκευή καινοτόμων προϊόντων αρτοποιίας.

 

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν 8, 9 και 10 Ιουνίου από τους Μύλους Κρήτης απευθύνονται σε επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες με σκοπό την ενημέρωσή τους σε νέα προϊόντα και τεχνικές,  με προσανατολισμό στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση του φούρνου της Γειτονιάς. Ταυτόχρονα, θ’ αποτελέσουν τη μαγιά στην οποία θα βασισθεί η Σχολή Αρτοποιίας για να εκπαιδεύονται οι νέοι επαγγελματίες αρτοποιοί αποκτώντας νέες γνώσεις, δεξιότητες και τεχνογνωσία.

 

Στον νέο αυτό χώρο θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες ταχύρρυθμα, αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας, σεμινάρια αρτοποιίας με στόχο να εξελιχθεί  το επάγγελμα του αρτοποιού και να καταρτιστούν νέοι αρτοποιοί με αναβαθμισμένα προσόντα.

 

Η συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Μύλων Κρήτης, αναμένεται να διευρυνθεί και με άλλες επιχειρήσεις και τεχνογνωσία τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικές επαφές.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται προσεχώς στην ιστοσελίδα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.katartisi.gr.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί