Μία δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

Μόλις μία δεσμευτική προσφορά -αυτή του κινεζικού ομίλου Gongbao- κατατέθηκε στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, πρωταρχικός στόχος είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της τράπεζας.

Όπως τονίζεται επίσης, στη σχετική ανακοίνωση, «οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει η Εθνική Τράπεζα, η διοίκηση συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε., την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικώς, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις, η κινεζική εταιρεία Fosun επέλεξε να μην υποβάλλει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί