Λεφτά υπάρχουν!- Πώς ο δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να πληρώσει… 400% περισσότερο ενοίκιο για κτίριο! (έγγραφα)

Αν, σε περίοδο ισχνών αγελάδων, πληρώνατε ένα μίσθωμα για μια δραστηριότητά σας που έφτανε τα 230 ευρώ το μήνα και αποφασίζατε ξαφνικά να πάτε σε άλλο ακίνητο με ενοίκιο που φτάνει περίπου το 400% της προηγούμενης τιμής, δηλαδή στα 800 ευρώ, πώς θα λέγεστε; Πάντως σίγουρα δεν θα το κάνατε αν τα χρήματα ήταν δικά σας, δηλαδή αν επρόκειτο για τη δική σας επιχείρηση.

Προσέξτε, όμως, εδώ πρόκειται για τον δήμο Ηρακλείου, που συνεχώς διακηρύττει, είτε μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου είτε μέσω άλλων παραγόντων, ότι είναι σε δύσκολη οικονομική περίοδο και υπάρχει ανάγκη για περιορισμό των δαπανών. Κι όμως, οι ισχνές αγελάδες δεν φαίνεται να πολυεπηρεάζουν το δήμο Ηρακλείου, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ίσως να σχετίζονται και με την επερχόμενη προεκλογική περίοδο και τις ανάγκες πολιτικών συμμαχιών…

Λοιπόν, μέχρι τώρα ο δήμος Ηρακλείου ενοικιάζει μια αίθουσα για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου των Βασιλειών, με μηνιαίο μίσθωμα 233 ευρώ.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα του δήμου (στην τελευταία στήλη αναφέρεται το ετήσιο μίσθωμα, ενώ στο δεύτερο έγγραφο είναι η καταβολή των χρημάτων για ενοίκιο 3 μηνών)

 

Πρόσφατα θέλησε να μεταφερθεί σε ένα καλύτερο κτίριο το νηπιαγωγείο. Λογικοφανές αυτό. Το καλύτερο πάντα… είναι πιο καλό! Εξαρτάται, βέβαια, πόσο θα το πληρώσεις. Ο δήμος ζήτησε προσφορές και ανταποκρίθηκε μόνο ένας ιδιοκτήτης (δυο, για την ακρίβεια, συνιδιοκτήτες) ακινήτου. Η προσφορά; Από τα 230 ευρώ, στα 1.000!

Εντάξει, μετά την κατακύρωση έγινε ένα σκόντο και τα 1.000 ευρώ τον μήνα έγιναν… 800!

Τώρα, υπήρχε τόση μεγάλη ανάγκη να βρεθεί νέος χώρος που θα έπρεπε να πληρωθεί ακόμα και 4 φορές περισσότερο; Ή στην περιοχή των Βασιλειών δεν υπήρχε κανένα άλλο ακίνητο και ο δήμος έσπευσε να πληρώσει 4 φορές περισσότερο μηνιαίο μίσθωμα; Ή μήπως υπάρχει και άλλος λόγος που θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο…

Δείτε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής, στην οποία μάλιστα πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής, Γιώργος Καραντινός (ο επίσης κάτοικος της περιοχής, Ηλίας Λυγερός, είχε την ευαισθησία να μη συμμετέχει στη διαδικασία της συζήτησης και απόφασης).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί