«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματά μας»

«Εμείς δεν συναλλασσόμεθα με την Τουρκία και ούτε μπαίνουμε στη λογική της ανταλλαγής που αυτή διεκδικεί και θέλει αναφορικά με τους δύο στρατιωτικούς» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, από την Κάσο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο από το ολοκαύτωμα του νησιού. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομα κρατούμενοι» πρόσθεσε.

«Κλείνουν τρεις μήνες από την παράνομη φυλάκιση των δύο στελεχών μας και δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορητήριο. Πρόκειται όχι για δίκαιο, πρόκειται για βαρβαρότητα δικαίου, να κρατείται κάποιος για τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, διαβεβαιώνοντας: «Ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει να ασκήσουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Αμερική και στη Ρωσία και σε όλους εκείνους που μπορούν να ασκήσουν επιρροή, έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους τοπικούς φορείς, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Είμαστε χώρα της ειρήνης και θέλουμε να προάγεται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή αλλά μέχρι εκεί, γιατί από κει και πέρα δεν αφήνουμε ούτε το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητηθεί έστω κι ένα μικρό κομματάκι του Αιγαίου, των αιθέρων μας, της χερσαίας μας γης. Και αποτρεπτική δύναμη έχουμε και ενότητα έχουμε και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι άψογα συντεταγμένες».

«Είμαστε η χώρα που με τις Ένοπλες Δυνάμεις της και με τον ελληνικό λαό, λέμε πάρα πολύ καθαρά ότι δεν επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως συγκεκριμένα με σαφήνεια καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και συνολικότερα από το διεθνές δίκαιο» τόνισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «αυτή η ενότητα μεταξύ του ελληνικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι το ισχυρό μας αμυντικό και αποτρεπτικό όπλο. Η χώρα μας πορεύεται, πορεύεται σε καλύτερες ημέρες και αυτήν την πορεία όλος η ελληνικός λαός θα την υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις».

Αναφερόμενος στο ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε: «Το ολοκαύτωμα ήταν ολοκαύτωμα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η μνήμη πρέπει να είναι παρούσα, να καθοδηγεί και να εμπνέει. Η μνήμη μας, η ιστορίας μας, είναι κομμάτι της Εθνικής μας Άμυνας».

Ο κ. Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη στη δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων, παρακολούθησε την παρέλαση και στη συνέχεια επισκέφθηκε την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΠΛΕΣΣΑΣ, όπου χαιρέτισε το πλήρωμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί