Aστυνομικοί σκηνοθετούσαν τροχαία ατυχήματα

Αναβλήθηκε η δίκη των πρώην αστυνομικών που υπερετούσαν στο Αστυνομκό Τμήμα Αιγίου και φέρονται να σκηνοθετούσαν τροχαία (την περίοδο 2002-2003-2004) για να καρπωθούν παρανόμως χρήματα από ασφάλειες.

Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο Εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας τον Οκτώβριο του 2018.

Ως εγκέφαλος της σπείρας που αποτελείτο από ένστολους και ιδιώτες, σύμφωνα με το υλικό της πολυετούς ανακριτικής διαδικασίας, φερόταν απόστρατος βαθμοφορος στην Τροχαία Αιγίου και ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για εισαγωγή λαθραίου καπνού στη χώρα.

Οι πρώην αστυνομικοί εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι σε εικονικά τροχαία με υλικές ζημιές και αξίωση χρηματικών αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάντων καταγράφονταν στην Εθνική Πατρών Κορίνθου, αρμοδιότητας της τροχαίας Αιγίου, τότε. Η προανάκριση και η έρευνα των αρχών αποκάλυψε 15 υποθέσεις όπου είχαν εισπραχθεί παρανόμως από ασφαλιστικές εταιρείες ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τις 400 χιλιάδες ευρώ. Στην Εθνική Πατρών Κορίνθου τα πιο πολλά συμβάντα

Οι πρώην αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνέτασσαν Δελτία Τροχαίων, στα οποία καταχωρούσαν τα δικά τους στοιχεία, γνωστών τους και στενών συγγενικών τους προσώπων, ως δήθεν οδηγών και εμπλεκόμενων στα συμβάντα. Σε πολλά από αυτά μάλιστα, το όχημα ήταν το ίδιο, το δε χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε, ήταν μικρότερο του 1 μήνα. Με εικονικά τιμολόγια αναλάμβανε την επισκευή Πατρινός φανοποιός με συνεργείο και στο Αίγιο.

Από την ΕΔΕ των… 3.000 σελίδων που διεξήχθη το 2006, οι δυο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε να αποταχθούν από το Σώμα, απόφαση που δεν εφαρμόστηκε γιατί στο μεταξύ είχαν παραιτηθεί.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται στο ακροατήριο, για κακουργηματική πράξη και απάτη κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που είχαν από κοινού συστήσει με ιδιώτες, σκηνοθετώντας «μαϊμού» τροχαία, για να καρπωθούν παρανόμως χρήματα από ασφάλειες.

 

Πηγή: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί