Αχτσιόγλου: Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε πολίτες ούτε εργάτες δεύτερης κατηγορίας

«Δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι, και για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση των πληγών που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό μεταναστών εργατών γης στη νέα Μανωλάδα Ηλίας

Μήνυμα στήριξης στους μετανάστες εργάτες γης έστειλε υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έ.Αχτσιόγλου, μετά τη σύσκεψη στο πυροσβεστικό σώμα Λεχαινών λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά σε καταυλισμό μεταναστών εργατών στην περιοχή της νέας Μανωλάδας Ηλίας.

«Για εμάς δεν υπάρχουν ούτε πολίτες ούτε εργάτες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας η οποία αναφέρθηκε στα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης αναφορικά με τη μέριμνα των εργατών γης, μετά την καταστροφή στον καταυλισμό.

«Δεν υπάρχουν αόρατοι εργαζόμενοι, και για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση των πληγών που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η Έ.Αχτσιόγλου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ της Έ.Αχτσιόγλου, του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νάσου Ηλιόπουλου, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, με σκοπό τη άμεση βοήθεια στους πληγέντες.

Σύμφωνα με την ίδια η πρώτη μέριμνα για το που θα κοιμηθούν σήμερα το βραδυ και τι θα φάνε θα δοθεί από τον δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ήδη επικοινώνησε με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να δοθεί μία λύση με την επανέκδοση των εγγράφων τους που κάηκαν από την πυρκαγιά.

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με την «Αλλυλεγύη για όλους» ώστε να μεριμνήσει από αύριο για τρόφιμα και σκηνές.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κυλλήνης – Ανδραβίδας Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε ότι στον καταυλισμό έμεναν περί τους 300 με 500 μετανάστες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 10 το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά σε καταυλισμό εργατών στην περιοχή της νέας Μανωλάδας Ηλείας, κοντά στο γήπεδο.

Οι εικόνες μαρτυρούν την έκταση της καταστροφής, καθώς καταλύματα εργατών γης έγιναν στάχτη απειλώντας και τις ζωές τους. Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων μεταναστών εργατών γης κάηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηλείας, Ιωάννης Καραμαλίκης, «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

 

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί