Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά το Μαθητικό Φεστιβάλ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  με τη στήριξη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «ΔΡΩΝΤΕΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ», διοργανώνουν τετραήμερο μαθητικό φεστιβάλ από 11 έως 14 Ιουνίου 2018 με τη  συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου.

  Το τετραήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και κατά τη διάρκειά του τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στήσουν ένα Φεστιβάλ γεμάτο θέαμα, ψυχαγωγία, παράδοση, προβληματισμό, μα πάνω από όλα ζωντάνια και αισιοδοξία. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι μικροί μαθητές με μουσικοθεατρικές παραστάσεις και εικαστικού περιεχομένου εκθέσεις, παρουσιάζοντας την προσπάθειά τους στο πλαίσιο δράσης, ευαισθητοποίησης και διαδραστικότητας.

 Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και σκοπό έχει την ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και την ταυτόχρονη επαφή τους με μαθητές από όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, προκειμένου να προαχθεί η αξία της πολιτιστικής δημιουργίας και η σύνδεση της μαθητικής ζωής με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

 Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουνίου και ώρα 18.00 με την θεατρική παράσταση “Μια Βάρκα Όνειρα” από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου , ενώ η είσοδος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις .

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί