Περιφέρεια Κρήτης: Τα αιτήματα… Αρναουτάκη που εγκρίνει ο περιφερειάρχης!- Νέα κόλπα στις απευθείας αναθέσεις! (έγγραφα)

Μοιάζει περίεργο έως γελοίο… Αλλά είναι ένας τρόπος που βρήκε ο περιφερειάρχης Κρήτης για να αποφεύγει πολλές πολλές διαδικασίες και να αναθέτει όπου θέλει έργα και χρήμα.

Τί κάνει; Πολλές από τις απευθείας αναθέσεις που δίνει η περιφέρεια Κρήτης τις υπογράφει ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αποδεχόμενος αιτήματα του… Σταύρου Αρναουτάκη! Και μάλιστα, όπως αναφέρεται στα έγγραφα, “τεκμηριωμένα αιτήματα”, στα οποία δεν μπορεί να διαφωνήσει!

Ναι, δεν είναι πλάκα!

Είναι μια απόδειξη της “διαφάνειας” με την οποία λειτουργεί η περιφέρεια του νησιού και ο “περιφερειάρχης της καρδιάς της Ντόρας”, κατά δήλωση της ίδιας της κ. Μπακογιάννη!

Δείτε μερικά έγγραφα από τις… διαφανείς διαδικασίες! Το ότι τα χρήματα πάνε σε “κολλητούς” και συμβούλους του, μάλλον τυχαίο πρέπει να θεωρείται! (το επόμενο διάστημα πολλά ανάλογα στοιχεία για “κολλητούς”…)

 

 

Φυσικά αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα στη “διαφάνεια” της περιφέρειας Κρήτης

 

Τον Αύγουστο του 2016 αποκαλύπταμε στο candianews ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέθεσε στον πρόεδρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Σταύρο Αρναουτάκη, το συντονισμό της δράσης για την καταπολέμηση της φτώχειας στο νησί «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο», που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο!

Και ο Σταύρος Αρναουτάκης, ως εκπρόσωπος των Ιδρυμάτων, θα είναι και συντονιστής του προγράμματος στο νησί.

Έτσι, αρχικά ο Σταύρος υπέγραψε τη συμφωνία ανάθεσης με τον… Σταύρο και στη συνέχεια ο Σταύρος, ως συντονιστής της δράσης, με τους δημάρχους!

Ουφ, καταλάβατε;

Εγώ βέβαια δεν κατάλαβα γιατί για να ασκήσουν την κοινωνική πολιτική οι δήμοι του νησιού θα πρέπει να περάσουν μέσα από μια ακόμα διαδικασία και μάλιστα φιλανθρωπικού φορέα, που ελέγχεται από την αυτοδιοίκηση.

(Δεν υπαινίσσομαι “λαμογιά”, αλλά η αρχή του ενός που αναθέτει και αναλαμβάνει, ελέγχει και ελέγχεται, δεν είναι ό,τι πιο διαφανές από δημοκρατικής, πολιτικής άποψης…)

Δείτε και τα έγγραφα

Η πρόσκληση του περιφερειάρχη Κρήτης

 

 

Την οποία δράση, όπως φαίνεται από αυτό το έγγραφο, του δήμου Ηρακλείου, ανέλαβε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ως πρόεδρος των Ιδρυμάτων.

 

 

Και ο περιφερειάρχης ως εκπρόσωπος των Ιδρυμάτων και έχοντας την εντολή του περιφερειάρχη για τον συντονισμό του προγράμματος, υπογράφει με το δήμαρχο Ηρακλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί