Εικόνες ντροπής σε σχολείο της Κρήτης: Μαθητές κάνουν μάθημα παρέα… με κατσαρίδες! (Φωτο)

Την ώρα που ο Δήμος Χανίων έχει κάνει σημαία τη δημιουργία σχολείων μέσω ΣΔΙΤ, δεν φροντίζει ούτε για τα στοιχειώδη στα ήδη υπάρχοντα σχολεία, όταν μάλιστα σε ορισμένα από αυτά η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι συνθήκες που γίνεται το μάθημα σε μία τάξη στο Δημοτικό Σχολείο στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου, είναι κάτι παραπάνω από άθλιες.

Το κοντέινερ έχει υποχωρήσει, το πάτωμα έχει σπάσει σε πολλά σημεία, οι κατσαρίδες «βολτάρουν» στα πόδια των παιδιών, ανύπαρκτες συνθήκες στοιχειώδους υγιεινής και η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς Κελσίου!

Αν σε κάποιους αρέσουν αυτές οι εικόνες, ας το δηλώσουν, αλλιώς είναι ντροπή να έχει ζητηθεί από τα περασμένα Χριστούγεννα από το σχολείο να γίνει κάτι και να σφυρίζουν αδιάφορα οι υπεύθυνοι, δίνοντας μόνο υποσχέσεις.

Όπως λοιπόν καταγγέλλει εκπαιδευτικός του σχολείου (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του Parakritika.gr)… «Διδάσκω σε μία τάξη κοντέινερ… από τα Χριστούγεννα το πάτωμα της τάξης έχει υποχωρήσει σε σημείο που δεν μπορώ ούτε να γράφω στον πίνακα ούτε τα παιδιά να μετακινούνται μέσα στην τάξη μe ασφάλεια… Ήρθαν από το Δήμο και μας υποσχέθηκαν αρχικά ότι θα το αλλάξουν, στη συνέχεια υπαναχώρησαν και είπαν ότι θα βάλουν τάβλες μέχρι να το σηκώσουν το καλοκαίρι για το φτιάξουν … ούτε αυτό έκαναν… την ώρα του μαθήματος βγαίνουν κατσαρίδες μέσα από τις τρύπες και άλλα ερπετοειδή…

Έχουμε ένα κλιματιστικό το οποίο δε δουλεύει και έχουμε στείλει και ξαναστείλει έγγραφα να μας το φτιάξουν… Χθες και σήμερα είχα 33 βαθμούς μέσα στην τάξη… Τα παιδιά δεν αντέχουν…. Αν κάποιο παιδί πάθει θερμοπληξία τι θα γίνει; Έχουμε αγανακτήσει…

Δασκάλα είμαι και ανησυχώ για τους μαθητές… έχουμε γεμίσει κατσαρίδες γιατί δίπλα είναι χωράφια (παρ’ όλο που έχουμε κάνει απεντόμωση). Που είναι η υγιεινή; Αν συμβεί κάτι, το πρώτο που θα πουν είναι… τι έκανε η δασκάλα και το σχολείο… Εγώ του χρόνου θα είμαι σε άλλο σχολείο γιατί πήρα μετάθεση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσω έτσι… Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού… Σας ευχαριστώ πολύ…»

 

Τα όσα γράφει στην επιστολή της η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, καλά θα κάνουν κάποιοι σε υπεύθυνες θέσεις να τα διαβάσουν ξανά και ξανά!!! Να δουν τις φωτογραφίες!!! Και όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, τότε θα είμαστε εκεί για να τους πούμε το «μπράβο»!!! Προς το παρόν… Ντροπή και Αίσχος!!!

Ήδη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, υπεύθυνος σε θέματα παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ενημερώθηκε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα από το Parakritika.gr και -φανερά εξοργισμένος- δεσμεύτηκε πως άμεσα θα δει τι έχει συμβεί και υπάρχει αδράνεια από τα περασμένα Χριστούγεννα, ζητώντας λεπτομέρειες, τόσο από τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Ξανθουδάκη, όσο και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Νίκο Βλαζάκη.

Αναμένουμε δε και κάποια ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων Χανίων, που έχει δείξει ευαισθησία σε θέματα σχολικής στέγης.

Η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και όπως γράφει παραπάνω η δασκάλα… τουλάχιστον οι μικροί μαθητές την επόμενη χρονιά… ας μην κάνουν μάθημα με ανάλογες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί