3η Ημέρα εβδομάδας Ενέργειας

Παιδιά από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν και σήμερα, 6 Ιουνίου, στο Περιβαλλοντικό Θεατρικό Παιχνίδι στη Λότζια, ενώ στη συνέχεια δοκίμασαν την εφαρμογή για τη μέτρηση του οικολογικού τους αποτυπώματος, η οποία παρουσιάζεται στο info kiosk της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και αντιλήφθηκαν με βιωματικό τρόπο την επίδραση που προκαλεί στον πλανήτη η καθημερινή δραστηριότητα του καθένα μας.

Το θεατρικό παιχνίδι, το οποίο έχει προετοιμαστεί ειδικά για την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στο Ηράκλειο από τους εμψυχωτές του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτη», έχει στόχο να μεταδώσει στα παιδιά ότι τα αγαθά που απλόχερα μας προσφέρει η φύση δεν είναι δεδομένα και θα μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε εφόσον όλοι έχουμε μια υπεύθυνη στάση σεβασμού απέναντι στον πλανήτη μας. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Εν-εργώ:  xώμα, νερό, αέρας, φωτιά» και παρουσιάζεται θέτοντας τα στοιχεία της φύσης εν-έργο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσεγγίζοντας βιωματικά τις πηγές ενέργειας κατανοούν τη σπουδαιότητα των ενεργειακών πηγών, στέκονται κριτικά απέναντι στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και αναγνωρίζουν την ανάγκη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι το μέσο που τους ευαισθητοποιεί με φαντασία και δημιουργικότητα, ώστε να μπορούν ν’ αναπτύσσουν οικολογική δράση.

Καθημερινά στο χώρο της Λότζια παρουσιάζεται η έκθεση Ανακυκλωμένης Τέχνης της Όλγας Χρήστου Δρ. Χημικού Μηχανικού, η οποία μέσω της εργασίας της στην καλλιτεχνική ανακύκλωση προωθεί έναν σημαντικό περιβαλλοντικό στόχο. Να επιτραπεί η παραγωγή καλλιτεχνικών και χρηστικών αντικειμένων μέσω επαναχρησιμοποιούμενων υλικών, κάτι που μελλοντικά θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας αγοράς για την προώθηση αυτών των ειδών ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν δεξιότητες καλλιτεχνικής δημιουργίας και οικοτεχνικής επιχειρηματικότητας.

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας συνεχίζονται καθημερινά έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου με την ενημέρωση του κοινού, τη συλλογή χρησιμοποιημένων λαμπτήρων, τη μέτρηση του οικολογικού αποτυπώματος, την προβολή σε πραγματικό χρόνο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την έκθεση ανακυκλωμένης τέχνης, την προώθηση συνεργασιών στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας από το ενεργειακό cluster Κρήτης, την έκθεση ηλεκτρικού ποδήλατου και ηλεκτρικού αυτοκίνητου και τη διανομή αναμνηστικών ειδών με θέμα την Εβδομάδα Ενέργειας..

Σήμερα το βράδυ 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών προβολών με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, θα παρουσιαστεί στη Λότζια στις 21.00, η ταινία «Erin Brockovich». Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας άνεργης, διαζευγμένης μητέρας που αποφασίζει να εμπλακεί σε έναν δικαστικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρείας PG&E προκειμένου να σταματήσει τη δηλητηρίαση του νερού της πόλης της και να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων της..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί