Συνάντηση Γ. Κρεμλή – Χ. Μαμουλάκη για την ανάπτυξη συνθηκών Κυκλικής Οικονομίας στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρεμλής, υπεύθυνος για θέματα νησιωτικότητας και κυκλικής οικονομίας, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Χάρη Μαμουλάκη.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τη συμμετοχή στελεχών του Συνδέσμου – σε συνέχεια των συζητήσεων και των συμπερασμάτων του Πανελληνίου Συνεδρίου που είχε διοργανώσει ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. τον Μάρτιο του 2018 – εξετάστηκε η πορεία σημαντικών έργων στην Κρήτη που θα καθιερώσουν συνθήκες Κυκλικής Οικονομίας, όπως είναι το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας – ECO Park, η ανάπτυξη νέων ρευμάτων συλλογής, όπως είναι τα ΑΕΚΚ, καθώς και η πορεία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία υλοποιούνται από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία και τη Νησιωτικότητα, που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια Κρήτης, τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) και τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. από 20-23 Σεπτέμβριου στα Χανιά, ένα συνέδριο στο οποίο αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι τάσεις και οι εξελίξεις του τομέα.

Δήλωση Επίτιμου κ. Γιώργου Κρεμλη

Η κυκλική οικονομία θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της Κρήτης, θα δημιουργήσει πράσινες θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει  την επιχειρηματικότητα και την οικο-καινοτομία. Η Κρήτη έχει το όραμα, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό για να πρωτοστατήσει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας πανελλαδικά και να εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο-οδηγό για την κυκλική οικονομία στο νησί. 

 

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Ο κ. Γ. Κρεμλής είναι ένα στέλεχος της Ε.Ε. που κατέχει πολύ καλά τον τομέα της ανάπτυξης συνθηκών Κυκλικής Οικονομίας, τις νόρμες και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις τάσεις του τομέα διεθνώς. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, κάθε συνάντησή μας, μας λύνει απορίες, μας δίνει ιδέες και μας κάνει πιο σίγουρους για τα επόμενα βήματά μας, που οδηγούν στην εδραίωση ικανών συνθηκών για να αναπτυχθεί η Κυκλική Οικονομία στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κρήτης. Τον ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και τις πολύτιμες συμβουλές και κατευθύνσεις που μας δίνει και με την βοήθειά του, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί