Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα – Μαξίμου: Έκδηλος ο πανικός του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή τα εθνικά θέματα, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συντονιστικό όργανο των τομεαρχών της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στη διαπραγματευτική διαδικασία που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και εκτόξευσε βέλη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε για μία ακόμα φορά τη θέση της ΝΔ λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι λύση ενιαία, συνολική, η οποία θα περιέχει την αλλαγή του συντάγματος, την αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και ασφαλώς θα περιέχει μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και την αντίδραση της Τουρκίας με αφορμή την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για απελευθέρωση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών.

«Οι νέες προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες τόνισε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση οφείλει κάποια στιγμή να πάψει να σιωπά και ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για το ζήτημα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών» σημείωσε.

Αναφορικά με την οικονομία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη θέση του περί τέταρτου μνημονίου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι θεατής στη διαπραγμάτευση μεταξύ των δανειστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της εκπαίδευσης, κατηγορώντας την ότι καταργεί την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αλλά και στα κρούσματα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαθμολογεί την βία αντί να την καταδικάζει.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι οι κάλπες έρχονται. Στη συνεδρίαση τέθηκε πάντως και το ζήτημα της πρότασης μομφής, καθώς υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα, και η απάντηση του προέδρου της ΝΔ ήταν ότι τέτοιο θέμα δεν έχει συζητηθεί στο κόμμα.

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου 

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος.

Καλά κάνει, διότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά:

  • και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν,
  • και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση,
  • και ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει

Εξάλλου, βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους.

Όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες.

Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα, τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί