Υπό… κατάληψη η γραφική παραλία του Ηρακλείου: Μετά την κάμερα, κατέλαβαν όλη την έκταση για να αποδείξουν ότι… είναι “ιδιωτική”! (φωτο)

Πριν από 1 χρόνο, στις 8 Ιουνίου, δημοσιεύαμε επιστολή πολίτη που αποκάλυπτε, παρουσιάζοντας και το φωτογραφικό υλικό, ότι η παραλία Ψαρομούρα στην Αγία Πελαγία, μια από τις πλέον γραφικές στη βόρεια παραλία του Ηρακλείου, στην ουσία έχει μετατραπεί σε ιδιωτική! Κι αυτό επειδή, πέραν από την κατάληψη της μισής της έκτασης από καρέκλες και ομπρέλες, τοποθετήθηκε και… κάμερα που παρακολουθεί όλη την παραλία, έτσι για να αποδειχτεί ότι είναι “ιδιωτική”!
Τώρα ο άνθρωπος επανέρχεται και καταγγέλλει ότι πλέον ολόκληρη η παραλία -κι όχι μόνο η μισή- έχει γεμίσει καρέκλες και ομπρέλες, εκτός από ένα μικρό τμήμα, άρα δεν υπάρχει ελεύθερη έκταση για κάποιον να κάνει το μπάνιο του, εκτός αν ενοικιάσει, οπωσδήποτε, καρέκλες και ομπρέλες…
Δείτε τις φωτογραφίες
Δείτε το δημοσίευμα πριν από ένα χρόνο και θυμηθείτε τί μας έγραφε ο κ. Φλουρής, στο Candianews τότε.
Είμαι ένας από τους ρομαντικούς τύπους που τους αρέσει να πηγαίνουν σε μια παραλία και να περνάνε την ώρα τους χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο, την ησυχία και τα καθαρά νερά του νησιού μας. Είμαι λοιπόν ένας από τους επισκέπτες και φαν της παραλίας της Ψαρομούρας, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, μιας και την πρόλαβα παρθένα σχεδόν. Και εννοώ πριν φταχτεί το μπαρ εκεί και μπουν και οι καρέκλες πάνω στο κύμα ακριβώς (χωρίς υπερβολές) και χαντακωθεί η παραλία… Παρόλα αυτά σταμάτησα να πηγαίνω εκεί εδώ και 6-7 χρονια σε ώρες και μέρες που πλακώνει ο “αφρός” εκεί οι γυαλιστεροί/ες με τα ρακετάκια τους μιας και δεν έχει πια νόημα αντί να ηρεμώ να εξοργίζομαι με την φασαρία από τις καφρομουσικές και το τάκα τουκα…
Εδώ και 2-3 χρόνια ξεκινήσανε να εμφανίζονται ξαφνικά και ως δια μαγείας κάποια φωτα led με επιφανειακά καλώδια περιμετρικά όλης της παραλίας.
Τον επόμενο χρόνο, τσουπ! να και ο Μεγάλος Led να κάνει το βράδυ μέρα την παραλία. Με ενόχλησε αλλά δεν έδωσα σημασία (κακώς), με το χυμαδιό της καλωδίωσης και αμφίβολο αν είναι καν 12 volt τροφοδοσίας για θέμα ασφάλειας.
Φέτος ξεκίνησα να πηγαίνω εκεί από αρχές Μαρτίου, τσουπ!!! να και η κάμερα παρακολούθησης που βλέπει ΟΛΗ την παραλία… Γιατί έτσι μας γουστάρει και δεν ρωτάμε κανένα αν απαγορεύεται ή όχι η καταγραφή δημοσίου χώρου και η καταπάτηση του δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής του λουομένου.
Άκου να δεις κάμερα παρακολούθησης σε παραλία! Προφανώς και δεν πήγα στο μπαρ να ρωτήσω για την κάμερα μιας και δεν είχε νόημα…
Υ.Γ Ταμπέλα για την κάμερα ήταν μια στο χώρο που αλλάζουν οι λουόμενοι μαζι με την ταμπέλα του 7ευρου κόστους ξαπλώστρας!
Βασίλης Φλουρής

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Υπό… κατάληψη η γραφική παραλία του Ηρακλείου: Μετά την κάμερα, κατέλαβαν όλη την έκταση για να αποδείξουν ότι… είναι “ιδιωτική”! (φωτο)”

  1. CitizenMitsos

    Αυτό που καταγράφει η κάμερα είναι η συνεχής καταπάτηση της νομοθεσίας επειδή αυτός που λειτουργεί τις ομπρέλες δεν έχει αφήσει τον νόμιμο χώρο που πρέπει για λουόμενους.

    Υπάρχει όμως μία δεύτερη εκδοχή για την εγκατάσταση από κάμερες:
    Όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής Ψαρομούρα – Μονοναύτης είναι γεμάτα με ισραηλινούς τουρίστες. Μπας και είναι και αυτό κανένα αυθαίρετο μέτρο ασφαλείας αντίστοιχου τύπου με αυτά που παίρνουν στο αεροδρόμιο “Ισραηλινοί πράκτορες – κουμανταδόροι”, αλλά στην παραλία αυτή τη φορά;

    Με τόση δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα δεν θα έπρεπε να είχε επέμβει ο Δήμος και να έχουν ξηλωθεί οι κάμερες από εκεί;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί