Στη Σητεία οι 57 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά – Ζητά την απομάκρυνσή τους ο Δήμαρχος Σητείας

Επί ποδός βρίσκονται από χθες το βράδυ οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου Σητείας για τη φιλοξενία των 57 μεταναστών οι οποίοι αποβιβάστηκαν χθες το απόγευμα στην Κάτω Ζάκρο.

Δείτε: Κρήτη: Σκάφος άφησε 57 μετανάστες και εξαφανίστηκε

Σκάφος του λιμενικού εντόπισε μετά από έρευνα το ιστιοφόρο και τον διακινητή ο οποίος και συνελήφθη.

Ο Δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι θέλησε αρχικά να δώσει τα εύσημα στα Λιμεναρχεία Σητείας και Ιεράπετρας που άμεσα ανταποκρίθηκαν και κατάφεραν να συλλάβουν το ιστιοφόρο ,σημαίας Τουρκίας, που έφερε τους μετανάστες πριν προλάβει να βγει σε διεθνή ύδατα.

Όπως είπε ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται  4 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι είναι πολύ νεαροί άνδρες με τον μέσο όρο ηλικίας να τον υπολογίζει ο ίδιος το πολύ στα 25, οι οποίοι δηλώνουν Ιρανοί και Ιρακινοί.

Πλέον από τις 11 το βράδυ φιλοξενούνται σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σητείας στο λιμάνι, χώρος ο οποίος όπως αναφέρει ο κ. Πατεράκης δεν είναι ο καταλληλότερος, όμως δεν υπάρχει κάποιος άλλος διαθέσιμος.

Στο χώρο σήμερα γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθούν παροχές νερού, ώστε να μπορούν να πλυθούν οι μετανάστες, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες.

Ο Δήμος Σητείας όπως λέει θα αναλάβει την σίτιση των μεταναστών και την καθαριότητα του χώρου για όσο χρειαστεί, με τον ίδιο να υπολογίζει πως θα χρειαστούν δύο μέρες περίπου, όμως γίνεται άμεσα το αίτημα για άμεση απομάκρυνση αφού οι συνθήκες φιλοξενίας δεν είναι καλές και κανείς δεν θέλει να δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις όπως συμβαίνει σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

Ο κ. Πατεράκης τονίζει πως η Σητεία και η Κρήτη συνολικά έχει αναλάβει το χρέος που της αναλογεί στο κομμάτι της φιλοξενίας προσφύγων, αφού συνολικά 1.000 άτομα φιλοξενούνται σε όλο το νησί μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας. Στη Σητεία έχουν ενοικιαστεί 27 διαμερίσματα και μένουν 140 άτομα, και όπως αναφέρει ο Δήμαρχος πρόκειται για μια σωστή και οργανωμένη προσπάθεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί