Γονέας επιτέθηκε σε δασκάλους σε σχολείο της Κρήτης – Στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει προκαλέσει το περιστατικό επίθεσης σε βάρος συναδέλφων τους σε δημοτικό σχολείο της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου όταν ο εκνευρισμένος γονέας επιτέθηκε με ύβρεις, βωμολοχίες και απειλές στο σύνολο των δασκάλων του σχολείου.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν εξαιτίας παρουσίας των περαστικών.

Μάλιστα ο σύλλογος κήρυξε στάση εργασίας για το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του ότι κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας (8 πμ – 11 πμ) για τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στις 9 π.μ., καταγγέλλοντας την οξεία επίθεση εις βάρος εκπαιδευτικών του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων από γονέα μαθητή του ίδιου σχολείου. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 μετά το πέρας των μαθημάτων. Γονέας επιτέθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς με ύβρεις, βωμολοχίες και απειλές, ενώ η παρουσία περαστικών συνέβαλε στο να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου:

• καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό και οποιαδήποτε φαινόμενα λεκτικής ή σωματικής βίας, που θίγουν την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα.
• Δηλώνει το «παρών» στις όποιες εξελίξεις επί του παρόντος περιστατικού, κοντά στο πλευρό των θιγόμενων εκπαιδευτικών.
• Προτάσσει την καλή σχέση και την αγαστή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικού κόσμου ως βασικά και αναγκαία συστατικά της παιδαγωγικής πράξης».

goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί