CNBC: Αισιόδοξη για ελάφρυνση χρέους η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι οι κανόνες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα χαλαρώσουν τον επόμενα μήνα, παρά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δύσκολα θα δώσει νέο δάνειο στην Ελλάδα.

«Η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι πως θα υπάρξει μια συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου» τόνισε τη Δευτέρα στο CNBC αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup είχε ανακοινώσει στο τέλος Απριλίου πως όλες οι λεπτομέρειες για το ελληνικό πρόγραμμα θα έχουν αποφασιστεί το αργότερο ως τις 21 Ιουνίου, όταν θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ωστόσο, με λιγότερο από δύο εβδομάδες να απομένουν, η Ελλάδα δεν γνωρίζει ακόμα ποια θα είναι τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το ΔΝΤ, το οποίο έχει διαμηνύσει ότι θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα μόνο αν οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, δήλωσε την Κυριακή στο ΑΠΕ ότι είναι πιθανό το Ταμείο να συμμετάσχει μόνο ως τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα.

Την Παρασκευή οι Financial Times μετέδωσαν πως οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέκρελ έχουν πραγματοποιήσει στροφή όσον αφορά το ΔΝΤ και πλέον δεν θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του.

To ΔΝΤ δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο CNBC.

«Η σημασία της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει να κάνει με την προτεινόμενη χρηματοδοτική δέσμευση, η οποία είναι μικρή, αλλά με το να προσφέρει αξιοπιστία στην Ελλάδα όταν βγει από το πρόγραμμα και επιστρέψει στις διεθνές αγορές κεφαλαίου» δήλωσε η Joan Hoey, τοπική διευθύντρια του Economist Intelligence Unit στο CNBC.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί