Άρχισαν οι μηνύσεις μεταξύ δύο δήμων της Κρήτης για το Ελαφονήσι

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στην περιοχή του Λαφονησίου ανάμεσα στους Δήμους Καντάνου-Σελίνου και Κισάμου, με τον πρώτο να καταθέτει μηνύσεις χθες το πρωί σε βάρος του δεύτερου.

H πολύχρονη κόντρα των δύο δήμων για τα όρια στην παραλία και τα σημεία όπου μπορεί να αναπτύξει ο καθένας από αυτούς ομπρελοκαθίσματα συνεχίζεται παρότι η αρμοδιότητα για την διαχείριση της περιοχής έχει περάσει στο “Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς” όπως ορίζει η Εθνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το πρωί της Κυριακής κατέθεσα μήνυση κατά του δημάρχου Κισάμου και του προέδρου της Μονομετοχική Εταιρείας Κισάμου γιατί με βίαιο τρόπο τοποθέτησαν ομπρελοκαθίσματα στην περιοχή που μας έχει παραχωρήσει το ελληνικό δημόσιο με υπουργική απόφαση» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Μιχάλης Μπικάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπικάκη τα ομπρελοκαθίσματα «μεταφέρθηκαν από το Δήμο Κισάμου με αυτοκίνητα σε μια περιοχή που προστατεύεται από Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη σπάζοντας ξύλινους διαδρόμους και προκαλώντας διάφορες φθορές. Και αυτό παρότι το Σάββατο είχαν επικοινωνήσει οι δύο δήμαρχοι και μας είχε πει ο δήμαρχος Κισάμου ότι δεν έχουν σκοπό να βάλουν τραπεζοκαθίσματα εκτός των ορίων τους. Παρόλα αυτά όμως δεν κράτησαν την υπόσχεση τους» είπε ο κ. Μπικάκης.

Τα «Χ.Ν.» ζήτησαν και την άποψη του δημάρχου Κισάμου κ. Θοδωρή Σταθάκη ο οποίος αρνήθηκε ότι από μεριά της Μονομετοχικής του Δήμου έχουν τοποθετηθεί ομπρελοκαθίσματα, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα όταν ενημερωθεί καλύτερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο δήμοι κινούν δικαστικές διαδικασίες ο ένας απέναντι στον άλλο καθώς κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2015 αλλά και το 2016 με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
Σημειώνεται ότι για θέματα του Λαφονησίου αναμένεται να γίνει σήμερα σύσκεψη στο “Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού” σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή και των δύο δήμων, όπως επίσης και εκπροσώπων της Περιφέρειας και άλλων φορέων.

Θέμα αντιπαράθεσης των δύο δήμων αναμένεται να υπάρξει και για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του “Φορέα Διαχείρισης”. Και αυτό γιατί η νομοθεσία προβλέπει ότι στο Φορέα θα μπορεί να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ μεγάλες περιοχές όπου την ευθύνη θα έχει ο Φορέας βρίσκονται και στους δύο δήμους αλλά και στο Δήμο Πλατανιά.

Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί