Αλ. Τσίπρας: Καλωσορίζουμε την επίλυση των εκκλησιαστικών διαφορών Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, καλωσόρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. «Θεωρώ ότι η ακτινοβολία του Πατριαρχείου, ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμικός σας ρόλος συμβάλλει, ώστε να διαδραματίσετε έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο και σε κρίσιμα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής είτε σε κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως το περιβάλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός

Επίσης ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη των κορυφαίων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση και των κοινωνικών επιπτώσεων του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία που έχετε αναλάβει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του Οικουμενικός Πατριάρχης, χαρακτήρισε τα λόγια του πρωθυπουργού «ενισχυτικά γι΄ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα θέματα του περιβάλλοντος, της προστασίας του», ενώ όσον αφορά τα θέματα της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προσπαθεί να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξο ενότητα και συνεργασία, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί