Στην “έξοδο” το ΔΝΤ- Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για την Ελλάδα στο Washington Group

Χωρίς συμφωνία για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκε το Σάββατο στον Καναδά το Washington Group, εξέλιξη που φαίνεται πως απομακρύνει κάθε πιθανότητα συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι απαιτήσεις του Ταμείου δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συζητήσεις για το χρέος θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως από τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ.

Η κα Λαγκάρντ συναντήθηκε με τους κκ. Ντράγκι, Ρέγκλινγκ, Ντομπρόβσκις και τους ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Γερμανίας, και ανακοίνωσαν ότι κάποια πρόοδος επιτεύχθηκε και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Πηγές αναφέρουν ότι στο ΔΝΤ δεν προτίθενται να φύγουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε να δημιουργήσουν εντάσεις και ρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ερχόμενες εβδομάδες, θα παρουσιαστεί η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως κάνει μία φορά τον χρόνο για όλα τα μέλη του, και σε αυτήν θα περιλαμβάνεται και η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους βάσει των δεδομένων εκείνης της στιγμής.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί