Καθηγητής σε σχολείο έδωσε σε χελώνα να φάει κουτάβι μπροστά στους μαθητές του!

Ένας Αμερικανός καθηγητής κατηγορείται ότι έδωσε σε μια χελώνα να φάει ένα άρρωστο κουτάβι το οποίο πέταξε στα σαγόνια της μπροστά στους μαθητές του.

Ο Ρόμπερτ Κρόσλαντ, ο οποίος διδάσκει επιστήμες στο Πρέστον του Αϊντάχο, κατηγορήθηκε για κακομεταχείριση ζώων.   Μετά το περιστατικό τον Μάρτιο, στη χελώνα έγινε ευθανασία καθώς θεωρείται ξενικό και χωροκατακτητικό είδος που έχει εισβάλλει στο φυσικό αυτό περιβάλλον.

Ο καθηγητής θα μπορούσε να φυλακιστεί για διάστημα έως και έξι μηνών και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 5.000 δολαρίων εάν καταδικαστεί.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι οι προσπάθειες επικοινωνίας με τον Κρόσλαντ αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση και δίχασε την τοπική κοινωνία. Αυτοί που ζητάνε την απόλυσή του έχουν ξεκινήσει καμπάνια και έχουν ήδη συγκεντρώσει 190.000 υπογραφές.

Η οργάνωση Peta δήλωσε ότι αυτό που έκανε ήταν φοβερό και πως δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί ποτέ ξανά η επαφή με μαθητές.

Ωστόσο υπάρχουν και οι υποστηρικτές του καθηγητή που λένε πως αγαπά τη δουλειά του και πως διδάσκει επιστήμη με νέο τρόπο.

Μερικοί από τους υποστηρικτές του λένε ότι το κουτάβι πέθαινε και ο καθηγητής απλώς το χρησιμοποίησε για να δείξει τι συμβαίνει στη φύση.

Παλιότερη φωτογραφία δείχνει τον καθηγητή να δίνει ένα ινδικό χοιρίδιο στην ίδια χελώνα

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη μετά το σχολείο μπροστά σε μικρό αριθμό φοιτητών, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι δεν ήταν μέρος των σχολικών δραστηριοτήτων.

Πρώην φοιτητές είπαν στην εφημερίδα East Idaho News πως κατά το παρελθόν ο καθηγητής είχε ταΐσει ινδικά χοιρίδια σε φίδια και σε χελώνες κατά τη διάρκεια διαλέξεων και πως κανείς δεν είχε παραπονεθεί για τις επιδείξεις βιολογίας.   «Είναι ένας δάσκαλος που μας έδειξε ζωντανά την επιστήμη», είπε ένας υποστηρικτής του.

Το είδος της χελώνας το οποίο έφαγε το κουτάβι είναι γνωστό ως Chelydra serpentina και φημίζεται για τα σαγόνια του και το πώς επιτίθεται στο θήραμά του.

lifo.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί