Σκουρλέτης: Εθνικά επιζήμιος ο τυχοδιωκτισμός και η ανακολουθία της ΝΔ

«Η σκοπιμότητα είναι φανερή, να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην ανάγκη μία συναίνεσης ευρύτερης της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Για τυχοδιωκτισμό της ΝΔ στο «Μακεδονικό» και σε ανακολουθία προς τις δικές της θέσεις επί πρωθυπουργίας Καραμανλή έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αυτό εντάσσεται σε μία προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται μία συναίνεση ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως επανέλαβε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, στη βάση μίας γνωστής και δημοσιοποιημένης στρατηγικής από την ελληνική πλευρά, για σύνθετη ονομασία erga omnes που προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση εκ μέρους της FYROM.  Σε αυτή τη βάση έχουν γίνει πολλά βήματα, έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες, πρέπει όμως να περιμένει κανείς ως την τελευταία στιγμή», είπε ο Π. Σκουρλέτης.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, είναι η εθνικά επωφελής θέση που πρέπει τελικά να επικρατήσει», όπως εκτίμησε ο ίδιος. «Φυσικά, προϋπόθεση είναι να υπάρξει μία αντίστοιχη και -ευχής έργον θα ήταν- ευρύτατη συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας. Δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος για την ώρα, με βάση τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται με τυχοδιωκτικό τρόπο σε αυτό το θέμα, σε ανακολουθία προς παλαιότερες θέσεις της (επί Κ. Καραμανλή). Η σκοπιμότητα είναι φανερή, να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Και βεβαίως, απευθύνεται και σε ένα κοινό το οποίο μέσα από εθνικολαϊκιστικές προσεγγίσεις έλκεται από τέτοιες τοποθετήσεις. Τελικά, πρόκειται μία εθνικά επιζήμια θέση».

Για την στάση Καμμένου και ΑΝΕΛ σε σχέση με το ίδιο θέμα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού «προφανώς υπάρχει ζήτημα, δεν το κρύψαμε και δεν κρύβεται. Τουλάχιστον, εκ μέρους των ΑΝΕΛ υπάρχει μία -κατά τη γνώμη μου- λάθος αλλά συνεπής θέση». Επανέλαβε παράλληλα την «ανάγκη να υπάρξει μία ευρύτερη στήριξη και συναίνεση, πέραν των ορίων της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, σε αυτό το θέμα. Εκεί ο καθένας θα κριθεί».

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί