Εθελοντικές αιμοδοσίες «Αιματοκρήτη» για τον Ιούνιο

Εθελοντικές αιμοδοσίες και δράσεις του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” για το μήνα Ιούνιο.

Πρόγραμμα Αιμοδοσιών

  • Σάββατο 2 Ιουνίου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (αίθριο Λότζια) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» και τη συνδρομή της ΣΕΑΠ.
  • Κυριακή 3 Ιουνίου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στον Πύργο Μονοφατσίου (στο χώρο του ΚΑΠΗ) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου.
  • Κυριακή 10 Ιουνίου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες (στο χώρο του ΚΑΠΗ) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τον ΟΚΑΔ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Αρχανών.
  • Πέμπτη 14 Ιουνίου-2018: Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας με σύνθημα «Μοιράσου τη ζωή. Να είσαι εδώ για τον άλλον». Δράση ευαισθητοποίησης στο προαύλιο του ΙΕΚ ΟΑΕΔ. Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χερσόνησο (στο χώρο του Medicare-Iατρική Φροντίδα Κρήτης) και ώρες 16:00-19:30.
  • Κυριακή 17 Ιουνίου 2018: Εθελοντική Αιμοδοσία στη Ν. Αλικαρνασσό, στο χώρο του 2ου-5ου Δημοτικού Σχολείου (Μαυσώλου 105, Ν. Αλικαρνασσός) και ώρες 10:00-13:30, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο-5ο σχολεία Ν. Αλικαρνασσού και την ομάδα γυναικών «Εμείς και Εμείς». Θα ακολουθήσει γιορτή εθελοντή αιμοδότη (13:00-15:00) και βραβεύσεις αιμοδοτών και ανθρώπων/φορέων που έχουν συνεισφέρει στην προαγωγή του θεσμού της αιμοδοσίας στο Νομό Ηρακλείου.
  • Τετάρτη 27 Ιουνίου: Εθελοντική Αιμοδοσία Ασημίου, στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου και τον Δήμο Γορτύνης και ώρες 16:00-19:30
  • Παρασκευή 29 Ιουνίου Εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του «Πικράκης Α.Ε», Μάνου Κατράκη 60, Φοινικιά και ώρες 10:00-13:30.

Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» #aimodotoume_mazi

Το πρόγραμμα «Αιμοδοτούμε μαζί» (#aimodotoume_mazi) υλοποιείται κυρίως στο Νομό Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια σταθερή βάση.

Ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτη» (Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος) Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών, που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Την ημέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά. Πρέπει να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά του, να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό και να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4. Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο «ΑιματοΚρήτης» δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά. Παράλληλα με τις αιμοδοσίες εξειδικευμένοι εθελοντές του Αιματοκρήτη είναι στη διάθεση του κοινού για ενημέρωση σχετικά με τη Δωρεά Ομφάλιου Αίματος, τη Δωρεά Μυελού των Οστών και τη Δωρεά Οργάνων. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία αντίστοιχα με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟβ), το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον «ΑιματοΚρήτη»:

Τηλ. 2810-239773 ή 6978-246797

social media: https://www.facebook.com/aimatocritis

email: aimatocritis@hotmail.com

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί