«Δεν πιστεύαμε ότι κάναμε κάτι κακό», λένε οι γονείς – βιαστές

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για την υπόθεση της Λέρου όπου δυο γονείς συνελήφθησαν για τη συστηματική κακοποίηση και τον βιασμό των παιδιών τους.

«Η μητέρα είναι χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει βγάλει το δημοτικό. Πιστεύω ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κακουργήματος» εξηγεί ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί σε εκπομπή του epsilon tv, συμπληρώνοντας ότι η εντολέας του δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως ο κοινός του.

Όπως  εξηγεί ο δικηγόρος Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, η γυναίκα αισθανόταν πως έκανε κάτι που δεν έπρεπε να το ξέρει ο γείτονας, κάτι που δεν ήταν σωστό, αλλά δεν πίστευε πως έκανε κάτι κακό ή εγκληματικό.

«Η μητέρα και ο πατέρας των άτυχων παιδιών δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως ο καθένας μας» τονίζει ο δικηγόρος που τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το αδιέξοδο των παιδιών. «Δεν πρέπει κανείς να σιωπά σε τέτοια περιστατικά σκληρής βίας».

Εναντίον του ζευγαριού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Μάνα και πατέρας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Δείτε: Στη φυλακή οι γονείς – τέρατα της Λέρου

Στο μεταξύ, κανένας δικηγόρος της Κω δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων και χρειάστηκε ο διορισμός συνηγόρων από τις δικαστικές αρχές του νησιού.

Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος των παιδιών της ενώ ο 52χρονος αρνήθηκε ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά τη 14χρονη κόρη του, υποστηρίζοντας ότι «μόνο τη θώπευε».

Σήμερα θα μεταβεί στο νησί ένας ειδικός ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τη 14χρονη κόρη και αλλά και τον μικρό γιο της οικογένειας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί