Η χώρα που έκοψε το Facebook

Να αποκλείσει από τους πολίτες την πρόσβαση στο Facebook για έναν μήνα αποφάσισε η κυβέρνηση της Παπούας – Νέα Γουινέας.

Απώτερος στόχος του αποκλεισμού, είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ψεύτικων προφίλ και της πορνογραφίας που διακινείται μέσω της εν λόγω πλατφόρμας.

Με αυτό τον τρόπο, οι ειδικοί θα μπορέσουν να μελετήσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αναλύσουν ποιος χρησιμοποιεί το μέσο και με ποιο τρόπο, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Σαμ Μπάσιλ, που επικαλείται η τοπική εφημερίδα Post-Courier.

«Αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέψει να συγκεντρωθούν πληροφορίες προκειμένου να ταυτοποιηθούν άτομα που κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς, χρήστες που δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό, ή ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες στο Facebook. Θα γίνει φιλτράρισμα και όλα αυτά θα αφαιρεθούν», δήλωσε ο Μπάσιλ.

Επιπλέον σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσω αυτής της διαδικασίας θα προσπαθήσει να αξιολογήση γενικά την παρουσία του Facebook στην χώρα και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη ντόπια πλατφόρμα.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί