Επιστολή στο δήμαρχο για τα προβλήματα στην πλατεία Κορνάρου, από τον δημοτικό σύμβουλο Αρ. Αθανασάκη

Η επιστολή του Αριστείδη Αθανασάκη – Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου προς το δήμαρχο Ηρακλείου, σχετικά με τα προβλήματα στην πλατεία Κορνάρου:

Δήμαρχε,

Επανέρχομαι με σημερινή φωτογραφία που δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα , που με την ανοχή κάποιων δημιουργήθηκε στην ανακαινισμένη Πλατεία Κορνάρου.

Το παράνομο παρκάρισμα έχει γίνει πλέον καθεστώς, την στιγμή που η υπόσχεση με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήταν ότι στην Πλατεία Κορνάρου θα υπάρχει καθημερινή και συστηματική επίβλεψη.

Από την μια ξεριζώνουμε δέντρα και βάζουμε χαμηλότερα για την ανάδειξη του Μνημείου και την ίδια ώρα αφήνουμε τα οχήματα να το κρύψουν. Στη φωτογραφία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο σεβόμαστε τα τουριστικά μας αξιοθέατα. Οι επισκέπτες ξεναγούνται στην Κρήνη Μπέμπο περικυκλωμένοι από σιδερένια κουτιά…Και είναι οξύμωρο να δίνουμε τόσα χρήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού (στόχος σας να γίνει η πόλη μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου) και ταυτόχρονα να απαξιώνουμε οι ίδιοι το ”προϊόν” μας. Και δεν είναι μόνο οι τουρίστες και ο σεβασμός στο Μνημείο…Οι πεζοί καθημερινά κινδυνεύουν από τα διερχόμενα οχήματα που είτε απλά διέρχονται είτε ξεφορτώνουν επί εικοσιτετραώρου τα εμπορεύματα.

Στην χθεσινή (30/5/2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτημα μου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αναστασάκης παραδέχθηκε πως απαγορεύεται η στάση , η στάθμευση και η κίνηση πάνω στην πλατεία στο νέο έργο, αφήνοντας έκθετο τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κύριο Παττακό.

     Απευθύνομαι πλέον μόνο σε εσάς και σας ζητώ άμεσα να προστατευτεί το Μνημείο και ολόκληρο το νέο έργο. Αντίστοιχο αίτημα ετοιμάζομαι να κάνω και στην Αρχαιολογία για να απαγορευτεί με κάποιο τρόπο η είσοδος των επισκεπτών μέσα στην Κρήνη (φωτογραφία νο2). Σας ζητώ να μεταφέρετε στον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας τις σωστές οδηγίες, δηλαδή ότι απαγορεύεται η παρουσία οχημάτων πάνω στην πλατεία και η διέλευση οχημάτων. Επίσης σας ζητώ όταν κάποιο αμάξι βρεθεί παράνομα σταθμευμένο στην Πλατεία να κόβεται άμεσα πρόστιμο (το οποίο δεν θα σβήνει κατά το ελληνικό έθιμο) και όχι απλά να σφυρίζουν προειδοποιητικά τα όργανα της τάξης δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο παρανομίας. Σας ζητώ να πιέσετε την ελληνική αστυνομία ακόμα και το νέο σώμα των ποδηλατών να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σας ζητώ να πιέσετε την Αποκεντρωμένη να εγκρίνει επιτέλους τις νέες ρυθμίσεις και να δοθεί η λωρίδα των ΤΑΞΙ στα φορτηγά για φορτοεκφόρτωση (έστω και η μισή μετά την υποχώρησή σας). Επιγραμματικά:

-Επανατοποθέτηση των δύο εμποδίων που υπήρχαν δυτικά και ανατολικά της πλατείας και που κάποιοι τα έσπασαν για να αλωνίζουν (έχω δέσμευση κενή από τον κύριο Αναστασάκη τουλάχιστον 8 μηνών)

-Τοποθέτηση εμποδίου στην Γιαννιτσών για να μην παρκάρουν παράνομα επί της ράμπας αναπήρων και να μπορούν να εισέρχονται προς την 1866 όσοι θέλουν να δουλέψουν και ΜΟΝΟ τις ώρες που επιτρέπεται

-Τακτική και ουσιαστική αστυνόμευση.

-Άμεση παράδοση στις μεταφορικές εταιρίες και στους εμπόρους  της λωρίδας φορτοεκφόρτωσης που έχει ψηφιστεί εδώ και τρεις μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Υ.Γ.1 Σε σύντομο χρόνο όπως μαθαίνω ανοίγει ξανά το καφενείο στον Κουμπέ. Πώς φαντάζεστε να δουλέψει με την παρουσία παρκαρισμένων οχημάτων; Μήπως πρέπει να περιμένουμε να έρθει εκείνη η ώρα για να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες; Τότε δηλαδή που η κατάσταση αυτή θα θίγει  και την ΔΕΠΤΑΗ εκτός από τους νομοταγείς πολίτες;  Υ.Γ. 2 Πώς θα σας φαίνονταν αν η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στην κρήνη Μοροζίνη. Θα ήταν και αυτό ανεκτό; Και αν όχι γιατί αντιμετωπίζετε την Πλατεία Κορνάρου με άλλη προσέγγιση;Υ.Γ.3 Κανένα θέμα με τους υπαλλήλους του Δήμου (αυτοί εκτελούν εντολές της Δημοτικής Αρχής)

Με εκτίμηση,

Αριστείδης Αθανασάκης-Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί