Για να μην ξεχνάμε: Όταν ο δήμαρχος Γόρτυνας έγινε δεξί χέρι του Σώρρα και ήθελε να του παραχωρήσει την ανάπτυξη του δήμου για… 50 χρόνια! (βίντεο)

Ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, ήλθε τις προηγούμενες ημέρες στο προσκήνιο όταν μετά τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ζήτησε δημόσια από τον Γ. Μπουτάρη να… ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτηθεί, αφήνοντας να υπάρχουν στη σελίδα του ακόμα και… “ευχές” για το θάνατό του! Μερικά 24ωρα αργότερα πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου, εν ώρα μάλιστα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, επειδή εκείνη είχε το… “θράσος” να του ασκεί κριτική!

Δεν είναι όμως αυτή μόνο η πορεία του κ. Σχοιναράκη, που από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον Σώρρα, και πλέον στη ΝΔ, αφού προσπάθησε να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σχοιναράκης έχει τη θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ελλάδα, ο δήμος του να έχει κηρύξει στην ουσία πτώχευση και να είναι σε ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, ας πούμε σε ένα μνημόνιο! Με αφορμή το οποίο, βέβαια, ήλθαν στο φως σειρά από παρατυπίες και περίεργους οικονομικούς χειρισμούς.

Δεξί χέρι του Σώρρα, η παραχώρηση του δήμου για 50 χρόνια ώστε να κάνει… ψυχιατρείο και αεροδρόμιο!

Ο ίδιος τον Νοέμβριο του 2013 είχε ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο της Γόρτυνας να του δώσει την εν λευκώ εξουσιοδότηση – που θα δέσμευε το δήμο και… μετά το θάνατό του, άρα και όλους τους επόμενους δημάρχους!- να υπογράψει συμφωνητικό με τον Αρτέμη Σώρρα της END προκειμένου να “σώσει” όχι μόνο το δήμο του αλλά και την οικονομία της χώρας, όπως έλεγε! Με την εκχώρηση της ευθύνης της περιοχής για 50 χρόνια στον Σώρρα, ο τελευταίος θα κατασκεύαζε… αεροδρόμιο (ήθελε να εκσυγχρονίσει και το υφιστάμενο, αλλά… αεροδρόμιο στην περιοχή δεν υφίσταται), ψυχιατρική κλινική (!) και άλλα παράξενα.

Ενώ, πάντα με το ίδιο συμφωνητικό, η END θα πλήρωνε όλα τα χρέη των δημοτών και οι δημότες θα την εξοφλούσαν με 2.5% κάθε χρόνο, το 2% για το κεφάλαιο και το 0,5% ως τοκοχρεωλύσια. Αυτά τα φαιδρά και απολύτως αντιδημοκρατικά, σύμφωνα με τα οποία η ανάπτυξη μιας περιοχής θα δινόταν ως ευθύνη σε έναν (καταζητούμενο από τις αρχές, πλέον) άνθρωπο που περιφερόταν και διακήρυττε ότι έχει χρήμα να εξοφλήσει το χρέος της χώρας, το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας- ακόμα δηλαδή και οι δικοί του σύμβουλοι- τα απέρριψε. Και δεν εξουσιοδότησε το δήμαρχο, Νίκο Σχοιναράκη, να… σώσει τον τόπο αλλά και την Ελλάδα, όπως έλεγε!

Δείτε εδώ τα πρακτικά εκείνης της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας

Ο κ. Σχοιναράκης, παρά την αρνητική απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, δεν το έβαλε τότε κάτω και τον Αύγουστο του 2014 όχι μόνο προσχώρησε στον Σώρρα, αλλά, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του για τη νέα πενταετή θητεία του, ανεχόταν από τον… “σωτήρα της χώρας”, όπως τον ονόμαζε, να αποκαλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και άρα και τους συνεργάτες του, “σκελετούς” και  “σκελετωμένους συμβούλους”, επειδή δεν του εκχώρησαν το δικαίωμα να τους κάνει… αεροδρόμιο, ψυχιατρική κλινική και να… αγοράσει τα ιδιωτικά χρέη των δημοτών!

Στην ηλεκτρονική σελίδα της END είχε αναρτηθεί μάλιστα ένα μεγάλο αφιέρωμα στην προσχώρηση του κ. Σχοιναράκη στην ομάδα και ένα βίντεο με τη συνάντηση Σχοιναράκη – Σώρρα, τους διθυράμβους που αντάλλαξαν, αλλά και τις προσβλητικές αναφορές Σώρρα, ενώπιον του δημάρχου Γόρτυνας, για τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής. Σήμερα η σελίδα αυτή είναι ανενεργή.

Από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που η σελίδα είχε καταχωρήσει, παραθέτουμε το απόσπασμα. Στη συνέχεια δείτε και το βίντεο:

Artemis Sorras:

……………………

Σήμερα μαζί μας έχουμε τον κύριο Νίκο Σχοιναράκη είναι δικός σας δήμαρχος. Έχω συνφάγει μαζί του, έχω μιλήσει, έχει περάσει νομική υπηρεσία, θέλει να υπογράψει, δεν τον βοηθάει το συμβούλιο. Τι σκελετούς έχει το συμβούλιο, που χρωστάει και δεν υπογράφει; Γιατί δεν παίρνει απόφαση, εφόσον ο δήμος δεν χρεώνεται τίποτα, δεν πληρώνει τίποτα. Ακόμα και αν κάτι πάει στραβά η δικιά μου η περιουσία κρέμεται που εγώ θα έχω βάλει εγγυήσεις. Ο δήμαρχος μόνο θα πάρει και ο δήμος μόνο θα γίνει καλά. Έχει χιλιάδες προβλήματα. Θέλω τον Νίκο τον Σχοιναράκη να μας πει μερικά λόγια και να ζητήσουμε, γιατί ο Έλληνας ζητάει και όταν θέλεις βοήθεια πρέπει να την ζητήσεις. Εγώ προσωπικά ζητάω συνένωση όλων. Να ενωθούν οι δήμοι, να ενωθούν οι πολίτες. Έχουμε χρέος να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Η Ελλάδα να διοικηθεί από αυτόχθονες Έλληνες. Ναι, είναι η στιγμή των Ελλήνων συνέλληνες, πρέπει να το κάνουμε!
Νίκο Σχοιναράκη, έχουμε φάει στο σπίτι σου, με έχεις φιλοξενήσει, έχουμε συζητήσει χιλιάδες πράγματα, σωστά; Υπάρχει κάτι από όλα αυτά τα χαρτιά που είναι παράνομο, το έχει εξετάσει και το έχουν εξετάσει χιλιάδες δήμαρχοι ακόμα και στην Ιεράπετρα έχουνε βάλει νομική υπηρεσία. Ποιος ο λόγος δήμαρχε να μην παίρνουμε τα δικά μας τα λεφτά; Δώσε μια απάντηση στον λαό μας.

Δήμαρχος Γόρτυνας: Κος Σχοιναράκης
Εγώ θα ήθελα να τονίσω κάτι απλό. Την στιγμή που δεν διαχειριζόμαστε τίποτε, την στιγμή που δεν δεσμεύουμε τίποτε, γιατί να μην το προσπαθήσουμε;
Στέλνω λοιπόν ένα μήνυμα στους συναδέλφους μου και λέω ξανά αυτό που είπα προηγουμένως: Να προσπαθήσουμε διότι δεν δεσμεύουμε τίποτε, επομένως δεν διαχειριζόμαστε τίποτε, επομένως έχουμε υποχρέωση και καθήκον να το προχωρήσουμε. Καλύτερα να διαψευστούμε παρά να είναι αληθινό και να μην το έχουμε προχωρήσει. Ευχαριστώ πολύ.

Artemis Sorras: Δήμαρχε εύγε, έχεις Ελληνική ψυχή. Πιστεύω ότι ο δήμος θα βάλει μυαλό και οι σκελετωμένοι σύμβουλοι θα υπογράψουν”.

 

 

Δείτε επίσης σχετικά θέματα που είχε παρουσιάσει το candianews, παλιότερα

 

 

Δείτε επίσης

Πρόκληση του δημάρχου Γόρτυνας: Τί έγραψε μετά τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη και πώς έδινε βήμα σε όσους ζητούσαν ακόμα και τον θάνατό του! (εικόνες)

 

Οι απίστευτοι τραμπουκισμοί του δημάρχου Γόρτυνας: Επίθεση εν ώρα ΔΣ σε γυναίκα δημοσιογράφο και χτυπήματα στην κάμερα! (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί