Ο Ματαρέλα δέχεται απειλές για τη ζωή του

Μετά την απόφαση του να ασκήσει βέτο στον διορισμό του Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, φρενάροντας κατά αυτόν τον τρόπο τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, ο Σέρτζιο Ματαρέλα δέχθηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι πλέον ακραίοι εύχονταν στον Ιταλό πρόεδρο να έχει την ίδια μοίρα με τον αδελφό του. Ο Πιερσάντι Ματαρέλα, πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας, δολοφονήθηκε από τη μαφία το 1980. Τον πυροβόλησε εκτελεστής της μαφίας και άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του μικρότερου αδελφού του.

Χρήστες των social media αποκαλούν τον Ματαρέλα δικτάτορα, πραξικοπηματία και μαριονέτα της ΕΕ. «Η μαφία σκότωσε τον λάθος Ματαρέλα», έγραψε χρήστης του Twitter. Άλλος, ευχήθηκε ο Ιταλός πρόεδρος να έχει έναν οδυνηρό θάνατο με ουράνιο.

Η ιταλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις απειλές που δέχεται ο Ματαρέλα για τη ζωή του, ενώ ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει την «παρακολούθηση» ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που ζητούν να πάθει κάτι κακό ο πρόεδρος της χώρας.

Ωστόσο, πολλοί Ιταλοί πολίτες υπερασπίστηκαν την απόφαση του Ιταλού προέδρου να μπλοκάρει τον διορισμό Σαβόνα, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την είσοδο της Ιταλίας στο ευρώ ως «ιστορικό σφάλμα».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί