Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της αυριανής απεργίας.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Προτείνουμε την κήρυξη γενικής απεργίας, με ταξικό περιεχόμενο, από την βάση των σωματείων (όπως έγινε και στην απεργία της 12ης Γενάρη), στα μέσα Ιούνη ενόψει της συνεδρίασης του EUROGROUP για την 4η αξιολόγηση.

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, απέναντι στην ταξικά ανταγωνιστική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που υιοθετεί του στόχους και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, να προτάξουμε ένα αγωνιστικό σχέδιο που να εκφράζει τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η επίθεση στην απεργία στις 30 Μάη θα μας βρει στο δρόμο να την προασπίζουμε ενάντια στην «πανεθνική ημέρα δράσης», ενάντια σε κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση- υποταγμένο συνδικαλισμό και στην «κοινωνική τους συμμαχία».

Συγκέντρωση στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου: Με τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, χαλάμε τις φιέστες και τα αντεργατικά τους σχέδια. Προασπίζουμε την απεργία: το πολυτιμότερο μας όπλο!

 

Τι είναι η κοινωνική τους συμμαχία και η πανεθνική τους μέρα δράσης

Οι θιασώτες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ κλπ, από κοινού με τους «κοινωνικούς εταίρους», με εργοδοτικούς και διαταξικούς «επιστημονικούς φορείς», συγκρότησαν την «κοινωνική Συμμαχία» και όρισαν την 30η Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού – κοινωνικού μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, εξαιρετικά επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. Αναιρεί τη βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της ταξικής τους θέσης, αφού εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων.

Πρόκειται για μια ποιοτική, αντιδραστική τομή που στοχεύει μακριά! Με αιτήματα πλήρως προσαρμοσμένα στη «μεταμνημονιακή Ελλάδα, στα ματωμένα πλεονάσματα, στην «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, στην εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Επιδιώκουν το μόνιμο ξερίζωμα των εργατικών διεκδικήσεων και αγώνων, ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, την πλήρη παράλυση του λαϊκού κινήματος με τις φιέστες αυτού του τύπου.

Αυτή ακριβώς είναι και η γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μια γραμμή που υιοθετεί πλήρως τα οράματα του κεφαλαίου για επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, φορολογικά κίνητρα κλπ. Γιατί το «κοινό τους όραμα» είναι η κοινή διαταξική «πανεθνική» συστράτευση για ένα επενδυτικό παράδεισο, για ένα νέο El Dorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε πρόσφατα και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.

Οι απεργοσπάστες της 12ης Γενάρη, που έδωσαν ήδη τα χέρια με το ΣΕΒ, στην υπογραφή μιας ακόμα μνημονιακής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης μας καλούν να στρατευτούμε στις επιδιώξεις και τους στόχους του κεφαλαίου της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν είμαστε κομμάτι του «εθνικού κορμού»!

Το ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό αγωνιστικό σχέδιο με επίκεντρο τις εργατικές διεκδικήσεις, με εργατική απεργία «από τα κάτω», όπως στις 12 Γενάρη, ενόψει και της 4ης αξιολόγησης. Να δείξει στην πράξη έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της ανεξάρτητης ταξικής πάλης, με συνδικάτα και απεργίες στα χέρια των εργαζόμενων.

Η επίθεση κυβέρνησης-Κεφαλαίου- ΕΕ- ΔΝΤ- εργοδοσίας απέναντι στον κόσμο της εργασίας δεν έχει τέλος.

Η κυβερνητική προπαγάνδα για την «έξοδο από τα μνημόνια» αναβαθμίζεται, όμως δεν μπορεί να κρύψει την βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων ενόψει της 4ης αξιολόγησης τον Ιούνη, ούτε την καθημερινή πραγματικότητα, με τις περικοπές μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, την ψήφιση του πρόσφατου αντισυνδικαλιστικού νόμου κ.ά. Για αυτό οι διακηρύξεις της κυβέρνησης «ότι επιτύχαμε εκεί που απέτυχαν οι άλλοι» προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα ότι πρέπει να αποδεχτούν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ως την μοναδική εφικτή και μάλιστα αυτής που γίνεται με «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή στα αδύνατα στρώματα».

Επιδιώκουν την παράλυση του εργατικού κινήματος μπροστά στη “λήξη” του 3ου μνημονιακού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και στην είσοδο στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των «επενδυτών». Με την 4η αξιολόγηση και τα 88 νέα προαπαιτούμενα, θέλουν να επικυρώσουν το υπερδεκαετές καθεστώς ματωμένων πλεονασμάτων, δημοσιονομικής δικτατορίας, νομιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας, των μισθών πείνας και σφαγής των συντάξεων, την λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, δουλειάς τις Κυριακές, υποκατώτατου μισθού, διάλυσης των ΣΣΕ και συνθηκών δουλειάς ειδικά για τη νέα γενιά.

Σε αυτό το σχέδιο συντάσσεται όλο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η αστική αντιπολίτευση ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗ, αλλά και ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-“κοινωνικής συμμαχίας”.

Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού ήταν μια από τις βασικές υποσχέσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν από τρία χρόνια οι οποίες βέβαια αποδείχτηκαν φρούδες. Τώρα η υπουργός Εργασίας υπόσχεται –για άλλη μια φορά- επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού, πάντα με την… άδεια των δανειστών και των βιομήχανων. Την ίδια ώρα ο ΣΕΒ και οι άλλοι εργοδοτικοί φορείς απαιτούν επιχειρησιακές συμβάσεις ευέλικτες ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται σε συγκεκριμένες συνθήκες σε επίπεδο επιχείρησης και θέσπιση του υποκατώτατου μισθού. Το κεφάλαιο, η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ θέλουν να «ξηλώσουν» τις κλαδικές Συμβάσεις καθώς και κάθε σκέψη για την καθολικότητά τους. Απτή απόδειξη του πόσο οργανικά συνδεδεμένα με τις επιδιώξεις και τα ταξικά συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου είναι τα μνημόνια των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα , είναι και η ομολογία του ΣΕΒ ότι στην περίοδο της κρίσης που «πάγωσαν» με ειδική νομοθετική ρύθμιση τόσο η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων όσο και η αρχή της «ευνοϊκότερης ρύθμισης» και υπερίσχυσαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, «η έκτακτη αυτή ρύθμιση λειτούργησε και λειτουργεί ευεργετικά για τις επιχειρήσεις»!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες για την πρόσδεση της Ελλάδας στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και για την ενίσχυση της αντιδραστικής συμμαχίας με Ισραήλ και Αίγυπτο. Η βάση της Σούδας παρέχει αναντικατάστατη υποστήριξη στους μακελάρηδες των ΗΠΑ. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο και δαπανά τεράστια ποσά για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, ενώ συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να επενδύει στη πολιτική αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων, εργάζεται για τον όσο γίνεται πιο αναβαθμισμένο ρόλο του Ελληνικού καπιταλισμού στους ενεργειακούς δρόμους γεγονός που οδηγεί στη συνέχιση της πολεμικής προετοιμασίας και της αναβάθμισης της πολεμικής απειλής. Το πρόσφατο μπαράζ διώξεων αγωνιστών φαντάρων, είναι χαρακτηριστικά σημάδια της καλλιέργειας κλίματος καταστολής και υποταγής στη νέα μεγάλη ιδέα της εγχώριας αστικής τάξης.

Στον κλάδο, τα όσα καταγγέλλονται στο σωματείο είναι ενδεικτικά. Απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις μισθών ενώ και η εγκυμοσύνη και η μητρότητα βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Οι επισφαλείς μορφές εργασίας, με κορυφαία το μπλοκάκι ως υποχρεωτική μορφή δήθεν «συνεργασίας» με τους εργοδότες διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον ανασφάλειας και τρομοκρατίας. Ο εργαζόμενος καλείται να θυσιάσει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας (άδειες, δώρα, επιδόματα, προστασία από ομαδικές απολύσεις κ.ά.). Την ίδια ώρα οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες μέσα από «κώδικες δεοντολογίας» προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε συνδικαλιστικές, πολιτικές ελευθερίες των εργαζομένων και να διαμορφώσουν ένα πειθήνιο μοντέλο εργαζόμενου.

Στο ασφαλιστικό, ο νόμος Κατρούγκαλου, αφού «νομιμοποίησε» οριστικά το Μπλοκάκι, έφερε νέες απώλειες καθώς οι εργοδότες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη συμμετοχή τους στην ασφάλιση, και μετακύλησαν στις πλάτες μας την εργοδοτική εισφορά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιμένει να εισπράξει αναδρομικές εισφορές που προκύπτουν για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης λόγω του νόμου του Ν. 3986/2011. Άρρηκτα δεμένες με το ζήτημα των εισφορών είναι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις μέσω του ΚΕΑΟ.

Μάχη για την συλλογική σύμβαση εργασίας – Να πάρουμε τον πλούτο που παράγουμε

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έδωσε με σταθερό τρόπο τη μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, με αγώνες ενάντια στην ελαστική εργασία, για την αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης εργασίας ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό και αυθαιρεσία, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να πληρώσει η εργοδοσία το κόστος της ασφάλισης και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του ιεράρχησε ως κύριο το ζήτημα της υπογραφής ΣΣΕ. Μάλιστα είχε καταφέρει να υπογράψει συλλογική σύμβαση με την εργοδοσία, η οποία θεωρήθηκε σταθμός για τους εργαζόμενους του κλάδου. Βασική επιδίωξη αποτέλεσε, και συνεχίζει να αποτελεί η εργασιακή κάλυψη των εργαζόμενων τεχνικών, ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας (ΔΠΥ, κανονική πρόσληψη) και την εκπαιδευτική βαθμίδα από την οποία προέρχεται ο καθένας. Πιάνοντας το νήμα και αξιοποιώντας προσπάθειες και αποτελέσματα της προηγούμενης εμπειρίας του Σωματείου, ήρθε η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο διεκδικώντας με μαζικούς όρους, την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Συγκροτούμε τις συλλογικές διεκδικήσεις και τους αγώνες μας. Βάζουμε στο επίκεντρο την κάλυψη αναγκών των εργαζομένων, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής. Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε καλύτερα, ποιοτικότερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχή μας και τον πλούτο που παράγουμε.

Το σωματείο μισθωτών θέτει μια διαφορετική λογική για το πώς και τι πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι: με κριτήριο τις ανάγκες μας και τον παραγόμενο πλούτο, δηλαδή τα κέρδη των εργοδοτών και όχι το αντίστροφο. Για αυτό διεκδικούμε την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης για τον κλάδο που να αποτελεί πραγματική ασπίδα και θωράκιση για τους εργαζόμενους, να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, να απαντά στην επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ- Κεφαλαίου.

Παλεύουμε για υπογραφή συλλογική σύμβασης που θα θέσει στο επίκεντρό της αιτήματα όπως: Αυξήσεις στους μισθούς με άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια. Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με ίσα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, κόντρα στον κατακερματισμό που επιβάλει το κεφάλαιο. Μείωση του χρόνου εργασίας, 35ωρο-5ήμερο. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της τζάμπα δουλειάς στη νεολαία. Κάτω τα χέρια από τις εγκύους συναδέλφους – προστασία της μητρότητας, άδειες ανατροφής. Επιστροφή της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ, για να καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι. Συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός συνδέεται με τον στόχο της ανατροπής του πλαισίου της ευρωμνημονιακής βαρβαρότητας, ενάντια στην 4η αξιολόγηση.

Ξεκινάμε την συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο, μακριά από τις λογικές ανάθεσης και διαχείρισης. Μονόδρομος είναι ο συντονισμός της πάλης μας με όλα τα σωματεία του κλάδου και κάθε σωματείου που παλεύει σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια!

Το ζήτημα της συγκρότησης του μεταμνημονιακού προγράμματος κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ-ΔΝΤ, πρέπει να αντιμετωπιστεί από εργατικό κίνημα ως το βασικό πεδίο σύγκρουσης με τη κυβέρνηση και το κεφάλαιο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αφορμή για το ξέσπασμα επιθετικών διεκδικήσεων για μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ, πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων, για το πλήρες ξήλωμα των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής. Με τα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις στη πρώτη γραμμή, για την ανατροπή της εφιαλτικής προοπτικής της ευρωμνημονιακής επιτροπείας, που μας πηγαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όλο το αστικό μπλοκ.

  • Ξεδιπλώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν. Μείωση των ωρών εργασίας 35ωρο 5ήμερο 7ωρο. Να καταργηθεί η διάκριση μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της ελαστικής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, να κλείσουν οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Κανονικές προσλήψεις, να καταργηθεί η αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας με αναγνώριση των δικαιωμάτων που απορρέουν. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία! Ο αντιαπεργιακός νόμος θα σπάσει στην πράξη. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.
  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή οφείλει δεδουλευμένα για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των απολυμένων.
  • Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας τώρα! Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Διαγραφή των χρεών τους, προς τις τράπεζες, τα ταμεία και το κράτος. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια.
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Ριζική μείωση των εισφορών. Όχι στις αναδρομικές αυξήσεις. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία και στην εμπορευματοποίηση! Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ.
  • Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και εκείνων που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους και λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
  • ΟΧΙ στην «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», στην αντιδραστική πολιτική της Μπολόνια, στην «πιστοποίηση» και στην εξατομίκευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων.
  • Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ευρωμνημονιακού σφαγείου. Παλεύουμε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα. Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Παλεύουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, τον σκοταδισμό και της πολεμοκαπηλεία. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη συναδέλφωση των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις από όπου κι αν προέρχονται.

Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των μνημονίων, του χρέους, της ανταγωνιστικότητας. Για αυτό παλεύουμε για την απελευθέρωση από το διαρκές Ευρωμνημόνιο, την κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων παλιών και νέων. Σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ευρωζώνης και ΕΕ, την διαγραφή του χρέους.

 

 Για την συλλογική σύμβαση

Επεξεργασία του σχεδίου διεκδίκησης της ΣΣΕ, καμπάνια με ανακοίνωση και αφίσα, εξορμήσεις – παρεμβάσεις και ενημέρωση συναδέλφων.

Παραστάσεις διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα και προκήρυξη κλαδικής απεργιακής κινητοποίησης το Φθινόπωρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί