Το όνομα του Κώστα Ηλιάκη αύριο στο δρόμο του Καβροχωρίου

Την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 9:00 π.μ., η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου τιμά έναν σύγχρονο Ήρωα της πατρίδας μας, τον Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη, δίνοντας το όνομά του σε δρόμο στον οικισμό του Καβροχωρίου, κάθετο στον κεντρικό οδικό άξονα Γαζίου – Καβροχωρίου.

Το αίτημα για την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης οδού, κατατέθηκε από κατοίκους του οικισμού και έγινε αμέσως αποδεκτό από τη Δ.Ε. Γαζίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και της θυσίας του Κων/νου Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχαν δοθεί σε οδούς της Αμμουδάρας τα ονόματα του Σμηναγού (Ι) Σήφη Αναστασάκη και του Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, Ηρώων που επίσης έχασαν τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κάτι που αναδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου να τιμά τους σύγχρονους Ήρωες της πατρίδας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί