‘Έρωτας και επανάσταση” στο Καστέλλι, ενάντια στο νέο αεροδρόμιο

Την προβολή στο Καστέλλι της νέας ταινίας «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» (L’ AMOUR ET LA REVOLUTION), ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας,. Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 8:30 μμ, στην πλατεία Ελευθερίας στο Καστέλλι, ενώ παράλληλα θα γίνει υποδοχή των αλληλέγγυων, στον αγώνα ακύρωσης του προωθούμενου αεροδρομίου, από την Notre-Dame-des-Landes της Γαλλίας.

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται:

Καλούμε όλες και όλους στη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιάννη Γιουλούντα «Έρωτας και Επανάσταση» (L’ AMOUR ET LA REVOLUTION), στην Κρήτη.

Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Μαϊου στις 8.30′ μμ. στην Πλατεία Ελευθερίας* στο Καστέλλι παρουσία του σκηνοθέτη, των συνεργατών του και της μεγάλης ομάδας αλληλέγγυων από την Notre-Dame-des-Landes της Νάντης / Βορειοδυτική Γαλλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (* Σε περίπτωση βροχής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Καστελλίου).

Αναφέρεται στους αγώνες συλλογικοτήτων κινημάτων και ομάδων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην Ελλάδα, την περίοδο της κρίσης και μαζί στον πολυετή αγώνα μας για την ακύρωση της εγκατάστασης του καταστροφικού αεροδρομίου στον κάμπο του Καστελλίου, την αγροτική ενδοχώρα της Κρήτης και υπέρ της αναβάθμισης και επέκτασης του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου. Η ταινία, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχει προβληθεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και της Κεντρικής Ευρώπης με μεγάλη ανταπόκριση, συμμετοχή και επιτυχία.

Συγχρόνως  υποδεχόμαστε, στην πιο κρίσιμη καμπή του δύσκολου και πολυετή αγώνα μας, το μεγάλο καραβάνι αλληλέγγυων από το ZAD (Ζώνη προς Υπεράσπιση) της Notre-Dame-des-Landes της Γαλλίας, το οποίο, ύστερα από το μεγάλο ταξίδι 3200χλμ., φθάνει στον τελικό προορισμό του …τον κάμπο του Καστελλίου…

Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και οι κοινοί αγώνες δεν έχουν σύνορα και είναι μονόδρομος για να ακυρώσουμε τα παράλογα, φαραωνικά, σπάταλα και καταστροφικά σχέδια.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΟΧΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί