Ξεκίνησε η λειτουργία του Εργαστηρίου Συντήρησης Βιβλίων στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλίων, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο του μεγάρου «Αχτάρικα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας.

Οι χώροι του εργαστηρίου ετοιμάστηκαν και εξοπλίστηκαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η εύρυθμη λειτουργία του και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα με την εργασία που συντελείται σ’ αυτό, το εργαστήριο έχει αρχίσει να δέχεται, κάθε Παρασκευή, επισκέψεις μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με την ευκαιρία επισκέψεώς τους στη βιβλιοθήκη μας, προκειμένου να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματά της, τους δίνεται η ευκαιρία παράλληλα να επισκεφτούν το εργαστήριο και να γνωρίσουν από κοντά την τόσο ενδιαφέρουσα εργασία συντήρησης των βιβλίων και δη των παλαιτύπων. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης και στους δημότες.

“Όλα αυτά βέβαια, έγιναν χάρη στη δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, το οποίο χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου τη δημιουργία του εργαστηρίου. Μεγάλη βέβαια είναι και η συμβολή της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. του Δήμου Ηρακλείου, η οποία μέσα σε κλίμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας, επέδειξε αμέριστη προθυμία και κατανόηση, προκειμένου να φτάσουμε σ’ αυτό το τόσο σημαντικό, για μας, αποτέλεσμα.

Είμαστε ευγνώμονες στο ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, καθώς και στην πολύπλευρη προσφορά του και σας διαβεβαιώνουμε, ότι τέτοιες ενέργειες και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας και την πλούσια ιστορική μας κληρονομικά, σίγουρα θα αποτελέσουν τον αντίποδα στο να αντιμετωπισθεί η κρίση που μας διέπει”, αναφέρει η ανακοίνωση της Βικελαίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί