Σκουρλέτης: Ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί τόσα χρήματα στην αυτοδιοίκηση

«Ποτέ άλλοτε δεν είχαν δοθεί, άμεσα ή έμμεσα, τόσα χρήματα στην αυτοδιοίκηση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας επιγραμματικά «τις έκτακτες ενισχύσεις για τις θεομηνίες και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα προγράμματα ΦιλόΔημος Ι ΦιλόΔημος ΙΙ, τα δεκάδες αιτήματα για παιδικές χαρές, για αντιπλημμυρικά έργα, για προμήθεια μηχανημάτων για αρδευτικά έργα, για αγροτική οδοποιία».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «όλα αυτά τα οποία κάνουν έναν κουβά μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών γύρω στα 740 εκατομμύρια ευρώ για το 2018 και γύρω στα 2,4 δισ. για την επόμενη πενταετία. Θέλετε να προσθέσουμε το πρόγραμμα για τα ληξιπρόθεσμα που είναι 325 εκατ. ευρώ, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τις έκτακτες ενισχύσεις στους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς δήμους κ.τ.λ».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα μετά την σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και δημάρχους του νομού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως συζητήθηκαν τα ζητήματα του «Κλεισθένη Ι», διάφορα αιτήματα δημάρχων της περιοχής για τη δρομολόγηση έργων, αλλά και άλλα θέματα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως πολλές προτάσεις των δημάρχων έχουν ήδη ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο, ενώ υποστήριξε πως υπήρξαν διαφορές στα ζητήματα της δημοκρατίας και του εκλογικού συστήματος.

«‘Η κανείς αποδέχεται την λογική της απλής αναλογικής, δηλαδή την κουλτούρα της σύνθεσης έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τις μονοπαραταξιακές απόψεις, να επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις στην κοινωνία, ή θα μείνει προσηλωμένος σε ένα παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα που έχει κλείσει τον κύκλο του» σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι» η χώρα θα μπει σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο «με τις καλύτερες προϋποθέσεις, διότι συμπίπτει με την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στην κριτική που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «ο καθένας μπορεί όλα αυτά να τα κατανοήσει από μια αντιπολίτευση που ζήταγε εκλογές δυο με τρεις μήνες από τις εκλογές του 2015, που συντονιζόταν με τις πιο ακραίες φωνές έξω από τη χώρα, την ώρα η κυβέρνηση έδινε την μάχη της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σκουρλέτης είπε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλα μέτρα και άλλες ενισχύσεις προς την αυτοδιοίκηση και εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και συνολικά στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί