Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να δοθεί άσυλο στον έναν Τούρκο αξιωματικό.

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, χορήγησε άσυλο στον πραξικοπηματία Süleyman Özkaynakçı. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνεται εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες και τούς προσφέρει καταφύγιο» αναφέρει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Κάνει επίσης λόγο για απόφαση «που προσβάλλει βαθιά τη συνείδηση του τουρκικού έθνους» και εκφράζει την ελπίδα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρων, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Ως εκ τούτου, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, στον οποίο είχαν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, θα αφεθεί ελεύθερος,  μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Άσυλο αναμένεται να δοθεί και στους υπόλοιπους επτά, καθώς η απόφαση της Ολομέλειας έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί