Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις… υγείες του! (βίντεο)

«Με τις υγείες σας», ευχήθηκε είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, περιπαίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά του στην αγορά πολυτελούς οικείας με δάνειο από τον Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Μου κάνει εντύπωση» είπε και επισήμανε πως ο επικεφαλής των Podemos δεν αγόρασε σπίτι με offshore ή το σπίτι του Βολταίρου και πόσο μάλλον οικία δίπλα από τον φυγόδικο Χριστοφοράκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν απαντήσει στις πρωτοφανείς κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη -με τις οποίες απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ το κάψιμο της Αθήνας το 2008, τις κρεμάλες των αγανακτισμένων, όπως επίσης και πολιτική κάλυψη στο «Ρουβίκωνα»- καταδίκασε τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν συνεχεία, επισήμανε πως η έξαρση εθνικισμού, εθνικολαϊκισμού και η επικίνδυνη άνοδος της ακροδεξιάς δεν μοιάζει να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη.

«Φτάσαμε στον προπηλακισμό του κ. Μπουτάρη. Και μου ασκήσατε κριτική για τη δήλωση που έβγαλα στο διαδίκτυο επειδή είπα τους δράστες ακροδεξιούς τραμπούκους. Τι σας πείραξε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Σας πείραξε ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς γιατί σας χαλάει το κυρίαρχο αφήγημα». Εξήγησε δε πως το κυρίαρχο αφήγημα του κ Μητσοτάκη επαφίεται στη δήλωσή του στο περιοδικό Politico, την οποία ανέγνωσε ο πρωθυπουργός: «Είπαμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά αλλά από την άκρα αριστερά και πως η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει».

Συνεχίζοντας την κατά μέτωπο επίθεση, εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ που δεν έχει ακόμα αποπέμψει τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, ο οποίος αποκάλεσε προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης μετά την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε. Επίσης, επισήμανε στον πολιτικό του αντίπαλο πως ο κορμός του κόμματος του οποίου ηγείται προέρχεται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «η Αριστερά σε αυτό τον τόπο ήταν στη θέση του διωκόμενου και όχι του διώκτη και δέχτηκε τη βία του κράτους και του παρακράτους».

«Δεν έχετε ξαναδεί Σκοπιανό πρωθυπουργό να αποδέχεται λύση erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση»

Αναφερόμενος στο «Μακεδονικό», ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφώς και εγκαίρως κατά της σύνθετης ονομασίας που θα εμπεριέχει τον όρο Ίλιντεν. Υπογράμμισε περαιτέρω ότι ο ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός των Σκοπίων που αποδέχεται δημοσίως μία λύση erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναδεί. «Όπως δεν έχουμε ξαναδεί να ασκείται τόσο μεγάλη πίεση στην εθνικιστική αντιπολίτευση» παρατήρησε και στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς «έριξε» τον πατέρα του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να φτιάξει τη δική του πολιτική καριέρα.

Σχετικά με το ζήτημα της οικονομίας και τη ρητορική της ΝΔ περί μείωσης φόρων, ρώτησε από πού θα βρει η αξιωματικη αντιπολίτευση τα λεφτά. «Από πού θα καλύψετε το δημοσιονομικό κενό; Πόσα σχολεία και νοσοκομεία θα κλείσετε; Πόσες απολύσεις θα κάνετε;», ήταν τα αλλεπάλληλα ερωτήματά του. Μάλιστα, ρώτησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη αν επιμένει να εφαρμοστεί εκ νέου η πρακτική στο 1 προς 5 αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αντί για το 1 προς 1. «Για το πλεονάζον προσωπικό επιμένετε; Γιατί η κοινωνική πλειοψηφία δεν έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει σε ιδιωτικά νοσοκομεία» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί