Κοντονής από Κρήτη: Επίθεση σε αντιπολίτευση και κανάλια – Τρεις εξαγγελίες για τα Χανιά (Φωτογραφίες & Βίντεο)

“Κούφιες ρητορείες και ρεπορτάζ τρόμου” καταλόγισε σε αντιπολιτευτικά κόμματα και κανάλια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στην διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση με «Ασφάλεια και Αντεγκληματική πολιτική:μια προοδευτική απάντηση» που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Σε μια εικοσάλεπτη ομιλία με έντονη πολιτική φόρτιση και τρεις εξαγγελίες για τα Χανιά, ο κ. Κοντονής έδωσε το στίγμα της πολιτικής της Κυβέρνησης για ένα σωφρονιστικό σύστημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ελληνικής Αστυνομίας στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. “Αντί να μας επαινούν, επιδίδονται σε μια ακατάσχετη ρητορεία ακραίου λαϊκισμού, φόβου και τρόμου” τόνισε ο κ. Κοντονής.

 

Για τα Χανιά, ανακοίνωσε την μεταφορά του Αρχείου του Ιτζεδίν στη φυλακή Χανίων και την έναρξη των συνομιλιών με το υπουργείο Πολιτισμού για την αξιοποίηση το, την παραχώρηση των παλιών δικαστικών φυλακών στα Δικαστήρια για την μεταφορά εκεί του αρχείου που θα επιτρέψει την αποσυμφόρηση του δικαστικού μεγάρου και την διαμόρφωση μουσείου μέσα στις αγροτικές φυλακές Αγιάς σε κελιά κρατούνταν οι πατριώτες κρατούμενοι από τους ναζί, κάτι που προχωρά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και το Υπουργείο πολιτισμού.

Σε αυτό αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας που είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα.

Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως “η Κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015” και ότι το καλοκαίρι “βγαίνουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο” ενώ έκλεισε με έντονη αναφορά στην μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας πως καμία πρώτη λαϊκή κατοικία δεν έχει βγει και ούτε πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό.

Νωρίτερα είχε κάνει ειδική αναφορά στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης των φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ακολουθούσαν μια πολιτική είχε στον πυρήνα της την άποψη ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα σταματούν στην πόρτα των φυλακών, διαμορφώνοντας φυλακές “κολαστήρια” και χρεώνοντας την χώρα και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Αναγνωστάκης: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

Το όραμα του Υπουργείου για την Ελληνική Αστυνομία το επόμενο διάστημα με αναφορές σε ένα μοντέλο με δράσεις αστυνόμευσης ιδιαίτερα φιλικές προς τον Έλληνα πολίτη με τελικό στόχο να συμφιλιωθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης με τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό έκανε ο  Γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.  “Θέλουμε μια Αστυνομία φιλική, δημοκρατική αποτελεσματική αλλά δίπλα και κοντά στον πολίτη στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό προτάσουμε το προληπτικό – αποτρεπτικό μοντέλο αστυνόμευσης και λιγότερο το κατασταλτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν απαιτηθεί δεν θα υπάρχει και καταστολή” συμπλήρωση.

Ο κ. Αναγνωστάκης, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως παραμένει πρώτος τουριστικός προορισμός σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται από κρίση ασφαλείας.

“Είμαστε πολύ ψηλά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αν συγκρίνετε την τελευταία τριετία με την προηγούμενη τριετία θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν τεράστιες επιτυχίες. Το πρόβλημα είναι στην μικρή και μεσαία παραβατικότητα και εγκληματικότητα, το οποίο δημιουργεί μια εικόνα ότι η αστυνομία δεν είναι αποτελεσματική” ανέφερε.

.

Σε πλήρη λειτουργία οι Φυλακές Αγιάς μετά τις προσλήψεις

“Το ζήτημα της ασφάλειας σε συνδυασμό με την αντεγκληματική πολιτική είναι πάντα ζωντανό και απασχολεί πάντα την Κυβέρνηση” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ευτύχης Φυτράκης, γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αναλύοντας πως αυτό αφορά την εμφάνιση, δίωξη, πρόληψη του εγκλήματος, την απονομή ποινικής δικαιοσύνης και την εκτέλεση ποινών.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως μετά και την πρόσληψη 72 σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές των Χανίων -πιθανότατα στο τέλος του Φθινοπώρου- θα μπορεί να δουλέψει η φυλακή στην πλήρη δυναμικότητά της και με τις πέντε πτέρυγες.

Ακολούθησε ομιλία από τον δικηγόρο και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη και η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση. Το “παρών” έδωσε σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.  εκπρόσωποι του νομικού κόσμου και πλήθος πολιτών ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαριδάκης.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί