«Οι εταίροι θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα»

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. «Έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στις 21 Ιουνίου» τόνισε ο ίδιος

Η Ελλάδα έδειξε ότι σέβεται τα συμφωνηθέντα και τώρα οι εταίροι της θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται κι αυτοί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Ο Γάλλος επίτροπος τόνισε ότι βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. «Έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Ιούνιο, στις 21 Ιουνίου, ώστε τον Αύγουστο να μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και ότι αφήνουμε πίσω 10 χρόνια κρίσης στην ευρωζώνη», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Π.Μοσκοβισί τόνισε ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης είναι ένα πολύ θετικό σημάδι που δείχνει ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα συνεχίζεται. «Είναι σημαντικό οι εταίροι της Ελλάδας να σεβαστούν τις δικές τους δεσμεύσεις», προσέθεσε.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αναπόσπαστο σημείο της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο είναι να σχεδιαστεί ένα πακέτο μέτρων για το ελληνικό χρέος, το οποίο θα είναι αξιόπιστο στις αγορές και το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο μέλλον.

AΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί