Ηράκλειο: Μια υγειονομική “βόμβα” δίπλα στο καινούργιο νηπιαγωγείο! (φωτο)

 

Την καταγγελία, που συνοδεύεται με τις φωτογραφίες, μας κάνει πολίτης: μια – στην κυριολεξία- υγειονομική βόμβα, με σκουπίδια, και ό,τι άλλο, υπάρχει δίπλα στο 23ο νηπιαγωγείο του Ηρακλείου.

Διαβάστε:

Μετά από πολλές προσπάθειες με αιτήσεις καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για την χωματερή που έχει δημιουργηθεί (εν γνώση των αρμόδιων αρχών ) δίπλα ακριβώς στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου αποφάσισα να απευθυνθώ στον τοπικό τύπο μιας και με την ορθή οδός δεν λειτούργησε.
Το πρόβλημα ξεκινάει ότι για αδιευκρίνιστους λόγους υπάρχουν 7 κάδοι μπροστά από το οικόπεδο που συνορεύει με το νηπιαγωγείο.(1.έχει ζητηθεί με αίτηση η χαρτογράφηση τον κάδων αλλά φυσικά δεν απαντήθηκε ποτέ και 2. είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο της Κονδυλάκη και δεν πληρούν κανένα κριτήριο ασφαλείας και  παραβιάζετε ο ΚΟΚ) .
Σύμφωνα με την ισχύουσα  ΥΑ 114218/ φεκ 1016β’/17-11-1997 ‘κατάρτηση πλαισίου γενικών προδιαγραφών διαχείρισης στερεών αποβλήτων»  στη παράγραφο 1.2
ΣΚΟΠΟΣ η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων εντάσσεται στην επιταγή του άρθρου 24 για προστασία του περιβάλλοντος και κύρια η υγεία των πολιτών…
Λαμβάνονται υπόψη για την πυκνότητα του δικτύου των κάδων, το είδος των κάδων
…….10.1–Οι κάδοι μετακινούνται με την έγκριση της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ  κατά τη τοποθέτησή τους τηρούνται ο  ΚΟΚ και η κείμενη νομοθεσία….. σε κάθε γωνιά και σε στύλους της ΔΕΗ(απαγορεύεται σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη  Υπ΄αριθ. 1023/2/37-μγ /1997 – ΦΕΚ-Β-90/11.2.1997. μετρα για τη πρόληψη ατυχημάτων)έχουν τοποθετηθεί επτά κάδοι σε διασταύρωση που  απαγορεύεται σε απόσταση 10 μέτρων ΥΑ 3046/304/30-1/3-2-1989 (ΦΕΚ 59 Δ’): Κτιριοδομικός Κανονισμός Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνεια τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες,
Αριθ. ΥΑ  52907/ΦΕΚ 2621/31-12-2009ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ο εξοπλισμός των κοινοχρήστων χώρων που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών όπως παγκάκια,κάλαθοι αχρήστων, κάδοι απορριμμάτων, περίπτερα, πινακίδες πληροφόρησης, επίστυλα φωτιστικά, τηλέφωνα,στάσεις λεωφορείων, γραμματοκιβώτια, προστατευτικά
εμπόδια, αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων ,τοποθετούνται υποχρεωτικά εκτός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών και κατασκευάζονται πάντα με στρογγυλεμένες ακμές.

 

Αλλά δεν σταματάει εκεί …
Το οικόπεδο που δεν είναι περιφραγμένο αν και για λόγους ασφαλείας και βάση νόμου θα έπρεπε να μεριμνήσει η αρμόδια αρχή να το περιφράξει πέρα από πάρκινγκ έχει γίνει σκουπιδότοπος νεκροταφείο ζώων και παρατημένα αυτοκίνητα  (βλ. πράσινο φορτηγό _  # έχει ειδοποιηθεί η υπηρεσία αλλά βάση νόμου δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί είναι πάνω από 3,5 τόνους μέχρι και η συλλογή των σκουπιδιών που είναι κάτω από το όχημα εδώ και 10 μήνες απαγορεύεται )

 

Και ας πάμε να δούμε από την μεριά του Νηπιαγωγείου (βλ. φώτο από την αυλή του νηπιαγωγείου…)
πέρα από τα παραπάνω που και εκείνα είναι πολύ σημαντικά τα παιδάκια του νηπιαγωγείου βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε μια υγειονομική Βόμβα , σε μια διαδρομή άθλια και επικίνδυνη για να φτάσουν στο σχολείο και κανείς να μην κάνει κάτι για αυτό … ας ενεργοποιηθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο ο μηχανισμός της αρμόδιας υπηρεσίας και να λύση επιτέλους αυτό το πρόβλημα γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με την υγεία τον πολιτών , με παραβάσεις νόμων και μέτρων ασφαλείας ΚΑΙ  πάνω από όλα με την υγεία τον παιδιών του 23ου Νηπιαγωγείου .

 

Υ.Γ. έχω επικοινωνήσει με την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου αλλά δεν είχα ανταπόκριση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί