Τρίτος στον κόσμο ο Κρητικός Γιάννης Καργιωτάκης

Στο 33ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξάγεται από τις 14 έως και αύριο 20 Μαΐου 2018 στην πρωτεύουσα της Ρωσίας την Μόσχα, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στην κατηγορία των 130kgr της Ελληνορωμαϊκής Πάλης από τον Κρητικό  Αστυφύλακα και πρωταθλητή πάλης Γιάννη Καργιωτάκη.

Με δύο νίκες επί των Alkarad Raia και Tirnaliev Nurmakan, από την Συρία και το Καζακστάν αντίστοιχα και μία ήττα από τον Ρώσο Schrur Vitali ο Γιάννης Καργιωτάκης χάρισε στην χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο.

 

«Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το Παγκόσμιο μετάλλιο. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ πολύ την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΕΛ.ΑΣ όπου υπηρετώ, που μου δίνει την δυνατότητα να κάνω υψηλό πρωταθλητισμό, τους προπονητές μου Παράσχο και Ηρακλή Δεσκουλίδη, καθώς και τον προπονητή της Αστυνομίας Σωτήρη Αναγνωστόπουλο. Ευχαριστώ το Α.Σ.Α.Ε.Δ. (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) που μας έδωσε την δυνατότητα να πάμε στους αγώνες αυτούς και να παλέψουμε, καθώς και τον αρχηγό αποστολής Πλωτάρχη Καλαϊτζίδη Χρήστο που φρόντισε να μην μας λείψει τίποτα.», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γιάννης Καργιωτάκης.

 

Ενώ ο Παράσχος Δεσκουλίδης, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός και ο άνθρωπος που ανέδειξε και συνεχίζει να στηρίζει τον Γιάννη Καργιωτάκη εμφανώς συγκινημένος δηλώνει: «Ο Γιάννης δικαιώθηκε για την εργατικότητα και την αγωνιστικότητά του. Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά είναι παράδειγμα για τους νέους , είτε είναι αθλητές, είτε όχι. Είναι στην καλύτερη φάση της αθλητικής του καριέρας και είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα ακολουθήσουν κι άλλες σπουδαίες διακρίσεις».

 

Επόμενος σταθμός και στόχος του Ηρακλειώτη Γιάννη Καργιωτάκη είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες Πάλης που θα γίνουν στην Ισπανία στα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί