Η «Κυρία» είπε αντίο στον Τζίτζι (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Την αποθέωση γνώρισε σήμερα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Γιουβέντους, κόντρα στην Ελλάς Βερόνα (2-1), στο Τορίνο, στην αυλαία της Serie A (38η αγωνιστική).

O 40χρονος Ιταλός γκολκίπερ, από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αποθεώθηκε κατά την προθέρμανση, αλλά και μετά από τη λήξη του ματς, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί της πρωταθλήτριας Ιταλίας, «Curva Sud», τον αποχαιρέτησαν με ένα μεγάλο πανό.

Ο Μπουφόν ανακοίνωσε, προχθές, σε συνέντευξη Τύπου ότι το σημερινό ματς θα είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της Γιουβέντους και ξεκαθάρισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει, εάν θα συνεχίσει να παίζει ή θα αποσυρθεί.

Ο διάσημος τερματοφύλακας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1978 στην πόλη Καράρε της Τοσκάνης. Σε ηλικία 17 ετών έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στο καμπιονάτο με την Πάρμα, με τα «χρώματα» της οποίας αγωνίσθηκε για έξι χρόνια και σε 169 αναμετρήσεις.

Το 2001 πήγε στην Γιουβέντους όπου ανήκε μέχρι σήμερα, ακολουθώντας την «γηραιά κυρία» ακόμη και στην περιπέτεια της Serie B.

Βασικό στέλεχος της εθνικής Ιταλίας (167 εμφανίσεις), ο Μπουφόν έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων το Μουντιάλ του 2006, το κύπελλο UEFA (1999), ένα κύπελλο Ιταλίας με την Πάρμα, τρία με τη Γιουβέντους κι οκτώ τίτλους με τους Τορινέζους.

 

Αντίο… Τζιτζί!

tvxs

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί