Βόμβα Πλατινί: “Κάναμε σκανδαλιά με το πρόγραμμα του Μουντιάλ το 1998”

Βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έριξε ο Μισέλ Πλατινί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 ήταν στημένη.

Αρχικά, μιλώντας στο “France Bleu Sport” είπε: “Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ” και συνέχισε: “Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;”.

Ποια ήταν όμως η σκανδαλιά που εννοούσε; Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε η Βραζιλία και η Γαλλία τοποθετήθηκαν στον πρώτο και στον τρίτο όμιλο έτσι ώστε εάν καταλάμβαναν την πρώτη θέση στον όμιλο τους να έπαιζαν η μία κόντρα στην άλλη μόνο στον τελικό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Βραζιλία ήταν στον πρώτο όμιλο με τη Νορβηγία, το Μαρόκο και τη Σκωτία, ενώ η Γαλλία στον τρίτο με τη Δανία, τη Νότιο Αφρική και τη Σαουδική Αραβία. Η “σελεσάο” ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με έξι βαθμούς (έχασε στο τελευταίο ματς του ομίλου από τη Νορβηγία), με τους τρικολόρ από την άλλη να τελειώνουν αήττητοι τον όμιλο.

Η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή αφού Γαλλία και Βραζιλία έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι συμπαίκτες του κατέκτησαν το τρόπαιο επικρατώντας με 3-0.

Photo credits: AP Photo/Michael Probst, file

sport24.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί