Στην απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 30 Μαΐου θα συμμετέχουν οι οικοδόμοι Ηρακλείου

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, όπου συζήτησε για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο κλάδο των κατασκευών, μετά κι από την κλαδική απεργία τον Μάρτιο όπου φανέρωσε δυνατότητες και προϋποθέσεις στη βελτίωση και αποτελεσματικότητα  του αγώνα.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου:

Η επιστροφή στην «ομαλότητα» δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Η  “ανάπτυξή” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Οι οικοδόμοι ξέρουμε  ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε έγινε πράξη με απεργίες, με σκληρούς και πολλές φορές με αιματηρούς αγώνες.

Έτσι και σήμερα επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, συμμετέχουμε στην απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 30 Μαΐου με το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί