«Άφησαν τη φροντίδα του παιδιού στους βιαστές του» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Στέλλας Ακουμιανάκη

Με την εξέταση των γονέων της Στέλλας, της θείας της και του υπαλλήλου σεκιούριτι που θεωρείται ως μάρτυρας «κλειδί», ξεκίνησε σήμερα και συνεχίζεται αύριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΔ) Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη που τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου του 2011 είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου λίγες ώρες μετά, κατέληξε.

Στο εδώλιο κάθονται δύο -ειδικευόμενοι τότε- γιατροί του νοσοκομείου και ο 23χρονος -τότε- νεαρός που κατηγορείται για βιασμό κατά συναυτουργία με έναν ακόμη ανήλικο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το αρμόδιο δικαστήριο.

Συγκλονιστική η μητέρα

Ως πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα της Στέλλας, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της νύχτας με ιδιαίτερη έμφαση στις παραλείψεις του νοσοκομείου. «Είχαμε γυρίσει από τον Επιτάφιο. Η Στέλλα έβαλε τις πυτζάμες της, με φίλησε και πήγε για ύπνο. Το πρωί θα πηγαίναμε να κοινωνήσουμε. Πήγα να την ξυπνήσω και είδα ότι έλειπε. Την πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσε. Την πήρα ξανά, χτυπούσε αλλά δεν το σήκωνε. Μετά της έστειλα μήνυμα, της έγραψα: «Στέλλα που είσαι; Βρες μια καλή δικαιολογία…»

Στη συνέχεια ειδοποίησε τον συζυγό της και μαζί επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο. Τότε έμαθαν πως η 16χρονη ήταν εκεί και τους κάλεσαν να πάνε. Φτάνοντας όπως είπε είδε τον 17χρονο φίλο της Στέλλας, ο οποίος κατατρομαγμένος με την εξέλιξη του περιστατικού είπε πως δήθεν την βρήκαν μεθυσμένη σε κάτι σκαλιά.

«Την είχαν στην ανάνηψη. Την είδα με ένα κεφάλι σαν υδροκέφαλη. Ήταν εγκεφαλικά νεκρή, την διασωλήνωσαν μόνο για να μην πουν πέθανε στο φορείο…» κατέθεσε και κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους με το περιστατικό για πλήρη εγκατάλειψη του παιδιού, μαζί με δύο αγνώστους που είχαν δηλώσει πως την είχαν βρει σε κάτι σκαλιά και στους οποίους εμπιστεύθηκαν την παρακολούθησή της τις κρίσιμες ώρες, αντί να ενημερώσουν τους γονείς ενώ μάλιστα γνώριζαν την οικογένεια. Συνέχισε δε λέγοντας πως αντί για τον γιατρό που είχε βάρδια (τρίτος κατηγορούμενος) το περιστατικό παρελήφθη από τον δεύτερο κατηγορούμενο, λόγω άτυπων αλλαγών που συνήθιζαν να κάνουν μεταξύ τους, όπως εκ των υστέρων έμαθε η οικογένεια. «Θέλουν απλώς να καλύψουν το μπάχαλο που γινόταν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο» τόνισε ενώ αναφέρθηκε στην Στέλλα ως ένα χαρισματικό παιδί, υπόδειγμα μαθήτριας.

Μανώλης Ακουμιανάκης: «Άφησαν τη φροντίδα του παιδιού στους βιαστές του»

Ευθύνες στον νεαρό επέρριψε ο πατέρας της Στέλλας στην κατάθεση του, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος μαζί με τον καταδικασθέντα είχαν προεμελετήσει το σχέδιο να μεθύσουν, να αποπλανήσουν και τελικά να βιάσουν την Στέλλα. «Ναι, η Στέλλα ήταν τσαμπουκάς. Εφόσον προκλήθηκε, καταλαβαίνω πως αποδέχτηκε την πρόκληση. Αλλά ο κατηγορούμενος -εγώ τον είδα το πρωί- ήταν νηφάλιος, το ίδιο και ο άλλος. Εγώ ξέρω πως όταν μια παρέα πίνει είναι το ίδιο και οι τρεις. Αυτός λοιπόν τι όφελος είχε; Έβαλε το αυτοκίνητο, έβαλε το ουίσκι, έκανε τον οδηγό, τους έβαλε στα μαγαζιά… Γιατί; Μόνο για να βλέπει την Στέλλα με τον άλλον στο πίσω κάθισμα;» ανέφερε.

Αναφερόμενος στον χειρισμό του περιστατικού από το Νοσοκομείο, ο κ. Ακουμιανάκης έκανε λόγο για μια «τραγική βάρδια». «Άφησαν τη φροντίδα του παιδιού στους βιαστές του», τόνισε, «Επτά χρόνια μας κοροϊδεύουν, μόνοι τους άλλαζαν τις εφημερίες, μόνοι τους πληρώνονταν και τώρα μας λένε ότι τα έκαναν όλα σωστά» προσέθεσε, μεταξύ άλλων ενώ κατέληξε διαπιστώνοντας πως μετά το τραγικό συμβάν, η αντιμετώπιση των περιστατικών μέθης στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου άλλαξε: «Από την Στέλλα και μετά, σώθηκαν πολλά παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας «κλειδί»

Ένα βασικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι είναι το ποιος γιατρός παρέλαβε την Στέλλα Ακουμιανάκη όταν διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο, καθώς, αντίθετα με το επίσημο πρόγραμμα και τις καταθέσεις των εργαζομένων, ο υπάλληλος σεκιούριτι επιμένει ότι ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος και όχι ο τρίτος.

Πάντως στην σημερινή διαδικασία οι συνήγοροι των γιατρών προσπάθησαν πλήξουν την αξιοπιστία του μάρτυρα, ο οποίος όμως ήταν αυτός που βοήθησε τους δύο νεαρούς να μεταφέρουν την Στέλλα μέσα στην αίθουσα ανάνηψης.

Καταδίκες

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί συνολικά τέσσερις -ειδικευόμενοι τότε- γιατροί που είχαν εφημερία το μοιραίο 24ωρο για ανθρωποκτονία από αμέλεια από την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους και οι δύο νεαροί συνοδοί της Στέλλας την μοιραία νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων οι γιατροί του ΕΣΥ

Η δίκη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και του ιατρικού κόσμου με γιατρούς του ΕΣΥ από Χανιά και Ρέθυμνο να πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Σε δηλώσεις τους, οι κύριοι Λιοδάκης και Λυκιαρδόπουλος ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι δικαζόμαστε και καταδικαζόμαστε ξανά και ξανά για να ικανοποιηθεί η  κακώς εννοούμενη  ‘’κοινή γνώμη’’ και για να δικαιωθεί η άποψη ότι για κάθε θάνατο πρέπει να ευθύνεται ένας γιατρός. Έτσι γινόμαστε εξιλαστήρια θύματα μιας δικαστικής τακτικής Πόντιου Πιλάτου, που παραπέμπει σε άλλη βαθμίδα την εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορά καθαρά επιστημονικά θέματα και όχι ζητήματα του κοινού ποινικού κώδικα.

Η ποινικοποίηση της Ιατρικής πράξης και της επιπλοκής της, οδηγεί το γιατρό τελικά σε άσκηση αμυντικής ιατρικής που επιβαρύνει και τον άρρωστο και το σύστημα υγείας» και ζήτησαν αθώωση των δύο κατηγορουμένων.

zarpanews.gr

Δείτε επίσης:

Συγκλονίζει η μάνα της 16χρονης Στέλλας στο ξεκίνημα της δίκης στα Χανιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί