Τι αποκάλυψε ο καταγραφέας του Μιράζ – Πώς σκοτώθηκε ο σμηναγός Μπαλταδώρος

Επισήμως το πόρισμα για την τραγωδία με το Μιράζ στη Σκύρο και το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αλλά ήδη υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες που ξεδιαλύνουν το τοπίο. Τα πρώτα στοιχεία από την ανάλυση του καταγραφέα πτήσης του Μιράζ 2000 βρίσκονται στα χέρια γάλλων εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιούν την ανάλυση και αναμένεται να διαβιβαστούν στην Ελλάδα.
Το ρεπορτάζ του militaire.gr αναφέρει πως οι Γάλλοι επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του πολεμικού αεροσκάφους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή και όχι τεχνική βλάβη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν μάλιστα οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος. Οι μέχρι στιγμής έρευνες ,οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό.
Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης. Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι απόρρητο ενώ η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου θα είναι η μόνη που θα έχει πρόσβαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί