Σύνδεση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για την ανάπτυξη της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προωθούν τις συνέργειες ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σε μια προσπάθεια να στηριχθεί η ανάπτυξη του νησιού στο σύγχρονο διεθνές, ανταγωνιστικό περιβάλλον και να παραχθεί πλούτος για το νησί.

“Προσπαθούμε να κάνουμε πολλά και μικρά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο προϊόν αυτής της προσπάθειας είναι αυτή η ημερίδα που παρουσιάζουμε προς τη κοινωνία και επιχειρηματίες με αξιόλογες εργασίες καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στοχεύοντας στη διασύνδεση επιχειρηματικότητας και πανεπιστημίου για να παράξουμε πλούτο”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, στη διάρκεια της ημερίδας που διοργανώνουν απόψε οι τρεις φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: “Πανεπιστήμιο – Καινοτομία – επιχειρηματικότητα”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της περιφερειακής στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης, έχει οριοθετήσει τέσσερις τομείς ανάπτυξης για το νησί. Τον αγροτοδιατροφικό τομέα, τον πολιτιστικό, ιστορικό τομέα και την οικονομία της γνώσης για να χρηματοδοτηθούν νέες ιδέες, με τη συνεργασία όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των φορέων του νησιού, ώστε να στηριχθεί η τοπική ανάπτυξη και η παραγωγή πλούτου.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας δήλωσε πως “η Κρήτη έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό ακαδημαϊκό οικοσύστημα αλλά έχει κι ένα εξαιρετικά ισχυρό επιχειρηματικό οικοσύστημα κι όταν αυτά τα δύο ενωθούν θα θαυματουργήσουν”.
Παράλληλα, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο για τη συνεργασία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η συνεργασία των τριών φορέων θα αποδώσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης τόνισε πως είναι χρήσιμη μία καταγραφή προγραμμάτων της Περιφέρειας, επιχειρηματικών ιδεών και προτάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης για να προωθηθεί μια αποτελεσματική συνεργασία. “Πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο στη σύνδεση αυτών των φορέων και να κάνουμε γνωστά σε νέους που σκοπεύουν να δράσουν επιχειρηματικά και σε επιχειρηματίες όσα έχουμε”, τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί