Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να ζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Στη συνάντηση, η ΚΕΔΕ θα καταθέσει στον πρωθυπουργό ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων για την ενίσχυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες και πόρους.

Νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα στη μια το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για να του καταθέσουν τα ψηφίσματα δεκάδων Δημοτικών Συμβουλίων με τα οποία ζητείται η απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1». Η συνάντηση αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του ΔΣ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, η Ένωση κλήθηκε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής που συγκλήθηκε την ίδια ώρα και γι΄ αυτό έφθασαν με μια ώρα καθυστέρηση στο υπουργείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι όλα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ καθώς και δήμαρχοι που τα δημοτικά τους συμβούλια είχαν λάβει τέτοιες αποφάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, στην είσοδο του υπουργείου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό, ο κ. Σκουρλέτης του είπε πως εκείνη τη στιγμή είχε άλλες συναντήσεις-ραντεβού και του ζήτησε να τον επισκεφθούν στις τρεις το μεσημέρι, μόνο όμως το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και όχι άλλοι δήμαρχοι.

Το Βήμα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί