Στο συνέδριο για τις εξελίξεις και προοπτικές των Υποδομών ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στο 2ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών «Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας» που διεξάγεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών παρευρέθη ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου. Το συνέδριο για τις Υποδομές και Μεταφορές της Ελλάδας, που διοργανώνεται από τις ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforepress.gr υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει στόχο την ανάδειξη των νεότερων εξελίξεων και προοπτικών στους συναφείς κλάδους.

Με αφορμή την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Βαρδάκης προέβη στην εξής δήλωση: «Πρόκειται για ένα κορυφαίο συνεδριακό γεγονός, σε αυτή τη συγκυρία όπου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας μετά  την έξοδο από τα Μνημόνια.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, δίνεται η δυνατότητα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Κράτους, θεσμικών φορέων και ιδιωτικού τομέα για τα δημόσια έργα. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις υποδομές που γίνονται στην χώρα μας, τις  δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αλλά και να υπάρξει μια γενικότερη ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης που μπορεί να προσφερθούν.

Ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Κρήτης, είναι πολύ σημαντικές οι εξελίξεις, καθώς όπως ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους ο κ. Δέδες και ο κ. Βούρδας, ξεπεράστηκαν γραφειοκρατίες και εμπόδια για την υλοποίηση 2 πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων του νησιού μας. Για τον ΒΟΑΚ που είναι το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στην Ελλάδα, με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, το κόστος είναι 1,6 δις με μήκος 200χλμ και ο ανάδοχος εκτιμάται στις αρχές του 2019.

Επίσης, υπάρχουν εξελίξεις και για το αεροδρόμιο Καστελίου καθώς στόχος είναι η εγκατάσταση του παραχωρησιούχου για την εκτέλεση εργασιών πριν το τέλος του 2019. 

Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην διατύπωση απόψεων και στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών για έργα στους κλάδους των Μεταφορών και Υποδομών, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας μας.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί