Εκδήλωση “πρόληψη αποβλήτων για μαθητές” και βραβεύσεις για πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Η πρόληψη είναι το μέλλον στη διαχείριση αποβλήτων και οι νέοι είναι η ελπίδα για να το πετύχουμε. Παραδοσιακά, τα στερεά απόβλητα θεωρούνται μια από τις κύριες πηγές ρύπανσης. Η ανακύκλωση και η ανάκτηση αποβλήτων αποτελεί πολύ καλύτερη λύση σε σχέση με τη (μη βιώσιμη) υγειονομική ταφή και την αποτέφρωση, ωστόσο, η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων είναι η βέλτιστη επιλογή.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υλοποιεί ένα καινοτόμο έργο για την διάδοση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με έμφαση στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά πολιτών που τώρα θέτει τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της πρόληψης των αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης με την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων, και περιλαμβάνει:

  • Περιβαλλοντικές παρουσιάσεις για την Πρόληψη για Μαθητές που θα λάβουν χώρα σε σχολεία των πέντε (5) περιοχών του προγράμματος.
  • Σχεδιασμό και διανομή ενός καινοτόμου Οδηγού Πρόληψης για Μαθητές σε δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες.
  • Εκδηλώσεις και εργαστήρια με σκοπό την προώθηση των δράσεων πρόληψης αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησης.

Το έργο «Πρόληψη για Μαθητές» χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στα πλαίσια του μέτρου: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες» στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις», και θα υλοποιηθούν δράσεις στην Αττική με την ΠΕΔΑ και στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγιάς, Ζακύνθου, Κοζάνης και Χερσονήσου. Επίσης, οι κατά τόπους δράσεις γίνονται και σε συνεργασία με τους ΦΟΔΣΑ Λάρισας, Ζακύνθου και Βόρειας Πεδιάδας.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ, πραγματοποιούν την εκδήλωση του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 10:30΄ π.μ., στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου.

Στόχος είναι η ενημέρωση των αρμόδιων τοπικών αρχών, των δασκάλων και των σχολικών εκπροσώπων, αλλά και του ευρύτερου κοινού για τις επερχόμενες δράσεις του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» και η παρουσίαση και διάδοση των σχετικών με την πρόληψη θεμάτων και πρακτικών.

 

Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με την απονομή των βραβείων για το «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» που διοργανώνουν ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και ο Δήμος Χερσονήσου στα σχολεία νικητές. Η βράβευση θα γίνει από το δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη και τον πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας, Βαρδή Φραγκιαδάκη. Το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τη δράση της ανακύκλωσης, να αναγνωρίσουν τα υλικά, τις ιδιότητές τους, να γνωρίσουν τις μεθόδους ανακύκλωσης υλικών, να ενημερωθούν γα τις προτεινόμενες μεθόδους εκτροπής και, τέλος, να κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα με την χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί