Εξασφάλισε την πλήρη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου ο Δήμος Ηρακλείου

Την πλήρη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης, μέσω ειδικής πρόσκλησης στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου, στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Μάϊου.  Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής και στελέχη του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση  για τα τρία έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί (Παγκρήτιο – Χρυσοπηγή κ.λπ.,  Μασταμπάς – Θέρισσος, Δειλινό – Ακαδημία – Νέα Αλικαρνασσός) και του εξήγησε ότι απαιτούνται άλλα 14,5  εκατομμύρια περίπου για να ολοκληρωθεί αυτό το καίριο για το Ηράκλειο έργο.

Ο κ. Χαρίτσης , με τη σειρά του,   τόνισε ότι το προσεχές διάστημα, θα βγει ειδική πρόσκληση για τον Δήμο Ηρακλείου, στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», προκειμένου να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο ποσό.  Εν συνεχεία, συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος, όπως και κάποια άλλα έργα που ο Δήμος θα υποβάλει στην ανοιχτή πρόσκληση του «ΦιλόΔημου».

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση ο οποίος προχωρά στην υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου, όσο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο ώστε οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου να συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρις ότου να ολοκληρωθούν και να λυθεί οριστικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, αυτό των τεράστιων απωλειών του νερού».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί