Μακρόν: “Δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας”- Ένας νεκρός και 4 τραυματίες από την επίθεση στο Παρίσι

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το αρχηγείο της αστυνομίας.

Ο άνδρας που σκότωσε έναν περαστικό και τραυμάτισε τέσσερις ακόμη χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος”, (Allah Akbar) εξαπολύοντας την επίθεση, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς.

Τόνισε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκίνησει έρευνα για την επίθεση που ενδέχεται να σχετίζεται με τρομοκρατικά κίνητρα.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει “για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος”, μετά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι, με τουλάχιστον έναν νεκρό, διαβεβαιώνοντας ότι “δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας”.

“Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα”, τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

“Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

“Η Γαλλία πληρώνει ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος, αλλά δεν υποχωρεί ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας”, σημείωσε.

Εκτός κινδύνου οι τέσσερις τραυματίες

Οι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που σκότωσε έναν περαστικό το Σάββατο το βράδυ στο Παρίσι, είναι εκτός κινδύνου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο Ζωρζ Πομπιντού της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι: «ένας νεαρός άνδρας, 29 ετών, έχασε τη ζωή» του, συμπληρώνοντας ότι: «για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Γαλλίας πέφτουν θύματα».

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του δράστη

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μια φωτογραφία η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, και σύμφωνα με μια πηγή εμφανίζει το δράστη, δείχνει έναν γυμνόστηθο νεαρό άνδρα με γένια, ο οποίος φορά ένα μαύρο παντελόνι.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη». «Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί